inbrekers buiten houden

Zo houd je inbrekers buiten de deur

Als je een tijdje weg van huis bent dan is er een groter risico op inbrekers die je eigendom willen betreden en alle waardevolle spullen stelen. Het is niet fijn om na een gezellige tijd van huis terug te komen naar een opengebroken huis waar alles overhoop is gegooid en eigendommen gestolen zijn. Het is natuurlijk niet eerlijk dat mensen jouw eigendommen stelen waar je hard voor gewerkt hebt en je ze daarom ook verdiend. Er zijn een aantal manieren om deze dieven buiten je deur te houden en je na een weekendje weg of na je vakantie weer thuis kan komen zonder zorgen. In dit artikel worden een aantal tips gegeven over hoe je dit risico kan voorkomen.

Gebruik een schakelaar en laat de lampen ’s avonds branden

Belangrijk is het om meerdere tijdschakelaars op lampen te zetten, waardoor ze om bepaalde tijden aan gaan. Vooral in de avond is dit belangrijk het is donker en doen mensen de lampen in het huis aan om wat te kunnen zien. Als er elke avond geen lampen branden is het makkelijk om te bepalen of iemand een tijdje weg is. Met de schakelaar waarmee de lampen aan en uit kunnen gaan kan je het idee wekken dat er iemand thuis is. Laat in de avond de slaapkamer licht nog even branden nadat de lampen beneden in het huis uit zijn gegaan, zodat het lijkt alsof je jezelf klaar aan het maken bent om te gaan slapen.

Laat iemand je huis checken

Wat je ook kan doen is een goede vriend of familielid je huis elke dag checken en de post netjes opruimen. Post wat op de deurmat blijft liggen is een makkelijk herkenbaar teken voor de inbreker dat iemand niet thuis is. Wat nog beter is om iemand letterlijk op je huis te laten passen wanneer jij op vakantie bent. Laat een goede vriend of familielid een klein tijdje in je huis wonen, zodat het inbraak risico weinig tot niks wordt en je rustig op vakantie kan gaan, omdat je weet dat er niks kan gebeuren wanneer een goede kennis tijdelijk in je huis verblijft. Natuurlijk moet je wel wat afspraken met diegene maken wat ze mogen doen en of een vergoeding krijgen voor het passen op je huis.

Achterdeur slot vervangen

De meeste achterdeuren hebben een makkelijk slot om open te breken, vaak gebeurt een inbraak ook via de achterkant van het huis waar mensen veel minder tot geen zicht hebben op de inbreker.  Zeventig procent van de sloten aan de achterdeur zijn makkelijk open te breken. Om dit te voorkomen kan je een sloten vervanger langs laten komen die checkt of de sloten in goede staat zijn en niet gemakkelijk open te breken zijn. Stel je woont in Roosendaal en je huurt een slotenservice Roosendaal in die een slot ontdekt wat niet goed meer is kan deze het slot vervangen. Als je een slotenmaker wilt zoeken op internet kan je de volgende zoektermen gebruiken met daarachter de plaats waarin je woont zoals: ‘sloten vervangen Roosendaal’.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.