Woonkamer Stijlen

De woonkamer. Een plek in huis waar iedereen gezamenlijk kan zitten, borrelen, tv kijken en lezen. De woonkamer wordt door iedereen in een huishouden veel gebruikt. Daarom is het lastig om iedereen tevreden te houden over de inrichting. In dit artikel zullen er een aantal ideeën aan het licht worden gebracht.

Klassiek

Een klassieke inrichting is niet voor iedereen weggelegd. De kenmerken van zo’n inrichting zijn vooral te zien door het gebruik van vintage producten. Je ziet deze stijl voornamelijk bij ouderen, maar het vintage-tijdperk is ook weer helemaal upcoming bij de jongere doelgroep. Door gebruik te maken van bruintinten creeer je al snel de vintage-look. De meubels kun je over het algemeen het beste uitzoeken bij de rommelmarkt of kringloopwinkel. In deze inrichting komen ronde vormen vaak terug. Met materialen als hout, leer en glas

Designer

Een design inrichting wordt vooral gekenmerkt aan het gebruik van modern meubilair. De vormgeving van de kamer staat hier centraal. In tegenstelling tot de klassieke inrichting, waar de woonkamer vaak iet wat rommelig oogt, is de designer woonkamer juist opgeruimd en strak. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een u bank, creëer je een aparte ruimte die je met strakke lijnen afgebakend. Ook grote strakke kasten zie je veel terug in deze stijl. De voornaamste kleuren die worden gebruikt bij deze inrichting zijn naturel. Denk aan wit- en zwarttinten. Je zal in deze inrichting niet veel planten terug vinden.

Romantisch

Bij een romantische inrichting is rust van belang. Dit wordt voornamelijk gecreëerd door zachte kleuren op de muren en van het meubilair. In dit soort inrichting moet je vooral letten op de details. De kleine accessoires en bijzettafeltjes creëren een vrouwelijke en romantische sfeer. In tegenstelling tot de designer inrichting, zal hier een stuk meer gespeeld worden met het gebruik van planten en bloemen. Bloemen geven namelijk direct een romantische uitstraling.

Industrieel

Van romantiek gaan we naar industrieel. Ook in deze stijl worden strakke lijnen gebruikt. De materialen die je hier terug zult vinden zijn vaak steen, ijzer en leer. De combinatie van strak en ruig staan hier centraal. Zo vind je er vaak een onafgewerkte stenen muur, maar ook een strakke metalen trap. Een donkere leren hoekbank zal hier ook niet misstaan.

Landelijk

Ben jij wat alternatieven en houd je van iets kneuterig. Dan past de landelijke stijl volledig bij jou. Deze stijl is ontstaan in Scandinavië en is nu erg populair in Nederland. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout en kleden. Het hout geeft een beetje een koude sfeer, maar dit wordt tegelijkertijd weer gecompenseerd met de warmte van dierenvellen. Denk bijvoorbeeld aan een lekker dik schapenvachtje.

Als het goed is heeft dit artikel je een wat bredere kijk gegeven over een aantal manieren van het inrichten van je woonkamer. Er zijn natuurlijk nog een hele hoop andere stijlen, maar dit zijn een van de bekendste. Je kunt natuurlijk ook combineren als je niet uit een van de stijlen kunt kiezen!

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.