Wat zijn onderschuifbedden?

Door menig aantal mensen wordt vandaag de dag de keuze gemaakt om wat kleiner te gaan wonen. Niet alleen kan men op deze manier de aankoopprijs van de woning drukken, daarnaast is er ook niet zoveel onderhoud vereist. Het logische gevolg van deze beslissing is evenwel dat ook de kamers kleiner zullen worden. Dat geldt onder meer voor de slaapkamer. Ruimtebesparende bedden worden dan ook steeds populairder. Enkele voorbeelden van dergelijke bedden zijn vouwbedden, opklapbedden en wentelbedden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de zogenaamde onderschuifbedden. Het gaat hierbij om bedden die net wat intensiever worden gebruikt in vergelijking met de andere aangehaalde exemplaren. Moet jij het ook stellen met een kleine slaapkamer en ben je daarom van plan om onderschuifbedden te kopen? Verdiep je dan zeker en vast even in de onderstaande informatie!

Welke vragen moet je, je stellen bij onderschuifbedden bestellen? 

Bij het aanschaffen van een nieuw bed zijn er altijd tal van verschillende aandachtspunten waar je aandacht aan zal willen besteden. Dit geldt natuurlijk ook voor onderschuifbedden. Enkele van de belangrijkste vragen die je, je op dit vlak zal willen stellen zijn de volgende: 

  • Welke onderlinge verschillen bestaan er tussen de diverse onderschuifbedden? 
  • Wat is een dwarsgespannen spiraalbodem? 
  • Hoeveel budget heb je ter beschikking voor jouw onderschuifbed?

Van belang is natuurlijk ook om rekening te houden met de afmetingen waar het bed over beschikt. Onderschuifbedden bestaan in de praktijk dan ook in tal van verschillende vormen en afmetingen. Meet op voorhand even de beschikbare ruimte op in je slaapkamer en bepaal aan de hand daarvan hoe groot jouw onderschuifbed precies mag zijn. 

Welke verschillende onderschuifbedden bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten onderschuifbedden. Het verschil zit hem daarbij vooral in de samenstelling van de bedden. Eén van de opties waarover je beschikt is bijvoorbeeld gebruikmaken van een dwarsgespannen spiraalbodem. In dit geval ontstaat er een actieve tegendruk waardoor er extra slaapcomfort kan worden gerealiseerd. Bij andere onderschuifbedden kan er dan weer sprake zijn van een solide lengtegespannen spiraal. Hou er ook rekening mee dat het mogelijk is dat het onderbed is voorzien van wieltjes. Dit geldt evenwel niet voor alle exemplaren die op de markt verkrijgbaar zijn. Is dit voor jou wel een belangrijke eis? Dan zal je dus willen kijken naar een onderschuifbed waarbij het onderste bed is uitgerust met wieltjes. 

Vergelijk ook zeker even goed de verschillende dekbedden!

Het spreekt voor zich dat het soort onderschuifbed lang niet het enige aandachtspunt is waar je bij stil zal willen blijven staan. Wanneer je een nieuw bed wenst te kopen voor in je slaapkamer zal je namelijk eveneens rekening willen houden met de verschillende soorten dekbedden die er allemaal bestaan. Het dekbed is namelijk voor een significant deel verantwoordelijk voor het slaapcomfort waar je op kan rekenen. Ga bij het kopen van een nieuw dekbed dus zeker niet zomaar over één nacht ijs en vergelijk grondig de verschillende exemplaren die op de markt zijn terug te vinden. Enkel en alleen op die manier zal jij op het einde van de rit kiezen voor dat ene dekbed dat aan al je verwachtingen zal weten te voldoen.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.