Wat kost een gietvloer?

De prijs van een gietvloer wordt bepaald door de hoeveelheid werk en de voorbereidingen, het soort materiaal en de totale oppervlakte van de vloer. Ook het aantal lagen dat wordt aangebracht kan van invloed zijn op de prijs. De arbeidskosten van een vloer met zes lagen ligt een stuk hoger dan van een vloer met slechts vier lagen. Over het algemeen geldt dat hoe groter de oppervlakte hoe lager de prijs per vierkante meter. Wil je een gietvloer laten leggen in een grote ruimte dan ben je vaak goedkoper uit. In dit artikel bekijken we gietvloer prijzen van verschillende soorten gietvloeren, zodat je weloverwogen een keuze kunt maken. 

Polyurethaan vloer

Een gietvloer van polyurethaan is gemaakt van kunststof en kan over iedere bestaande ondergrond worden aangebracht. De vloer is een beetje elastisch waardoor deze niet snel scheurt. De vloer past perfect in een modern interieur en is in meerdere kleuren verkrijgbaar. De vloer is ongeveer tussen de 3 en 5 millimeter dik. Voor een dergelijke gietvloer tussen de 20 en 50 vierkante meter ligt de prijs op iets minder dan 4000 euro. Voor grotere oppervlaktes ligt de prijs per vierkante meter tussen de 60 en 75 euro per vierkante meter. 

Epoxy vloer

Expoxy gietvloeren worden veel gebruikt voor bedrijfsruimtes en fabriekshallen. Epoxyvloeren zijn gemaakt van erg sterk materiaal waardoor zij bestand zijn tegen zuren, chemicalien en het gewicht van zware machines. De prijs van een epoxyvloer hangt af van de oppervlakte en de staat van de ondergrond. Voor een vloer tussen 20 en 50 vierkante meter betaal je ongeveer 3200 euro. Voor grotere ruimtes ligt de prijs tussen de 42 en 72 euro per vierkante meter. In plaats van een Epoxy gietvloer kan er ook worden gekozen voor een Epoxy coatingvloer. De kosten zijn dan iets lager. Voor een oppervlakte tussen 20 en 50 vierkante meter geldt een prijs van ongeveer 2000 euro. Een vloeroppervlak dat groter is kost tussen 24 en 28 euro per vierkante meter.

Woonbeton

Woonbeton is een cementgeboden gietvloer van ongeveer 3 tot 4 mm dik en kan op iedere ondergrond worden aangebracht. Woonbeton is slijtvast en makkelijk schoon te houden. Het geleid gemakkelijk de warmte van vloerverwarming. Woonbeton is verkrijgbaar in allerlei soorten structuren en kleuren. Dat maakt het tot een veelzijdige vloerafwerking. De prijs van woonbeton ligt voor een ruimte van 20 tot 50 vierkante meter op ongeveer 4700 euro. Voor vloeren die groter zijn betaal je tussen 75 en 100 euro per vierkante meter.  

Bron: https://www.gietvloeramsterdam.nl/Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.