Tips voor jouw eigen relax plek

Iedereen heeft tijd nodig om tot rust te komen aan het einde van een lange dag. Meestal hebben mensen echter niet echt een goede plek om dat in het huis te doen. Dat is natuurlijk jammer, want je hebt je rust echt nodig. Zonder genoeg rust gaat je humeur ten eerste al naar beneden, maar er kunnen ook ergere gezondheidsconsequenties aan vast zitten. Vaak denken mensen dat dit ook teveel moeite kost om allemaal op te zetten, maar dat is zeker niet het geval. We zullen je hier een aantal tips geven zodat je jouw rustplek echt helemaal je eigen kan maken. Iedereen verdient immers een plekje voor zichzelf waar je gewoon jezelf kan zijn.

Je moet een goede zitplek hebben

Een van de eerste dingen die je echt nodig hebt is een goede plek om te zitten. Zeker als je last hebt van je postuur of van je rug is een goede stoel van essentieel belang. Met een slechte stoel gaan rugklachten alleen maar erger worden. Maar zelfs als je geen rugklachten hebt is het investeren in een goede stoel een goed idee. Je kan dan gaan voor sta op stoelen of een goede relaxfauteuil. Het idee is dan natuurlijk wel dat we de stoel op de lange termijn zullen blijven gebruiken, dus zorg voor een goede kwaliteit.

Zorg voor een rustgevend uitzicht

Om goed tot rust te komen moet je ook een rustgevend uitzicht hebben. Dit betekent niet per se dat je naar een weiland moet gaan verhuizen, maar wel dat je een beetje moet nadenken over wat je allemaal in je kamertje neerzet. Felle en bonte kleuren maken alles een stuk energieker. Dat is natuurlijk ook leuk, maar niet echt wat je wilt als je tot rust wil komen. Donkere kleuren hebben dan weer het effect dat je er juist somberheid mee opwekt. Dat is natuurlijk ook niet ideaal.

Zorg ook voor een rustgevend gehoor

Een van de meeste storende dingen zijn luide geluiden. Als je naast een vliegveld woont is hier vrij weinig aan te doen, maar voor de rest zijn er over het algemeen genoeg stappen die je kan ondernemen om het geluid van buiten te dempen. Ten eerste absorbeert bekleding van meubels, en algemeen stoffen meubels veel geluid. Een paar kleedjes aan de muur kunnen dan ook wonderen doen voor de akoestiek. Buiten dat is een geluidssysteem met een goede boxenset natuurlijk ook altijd een oplossing.

Comfort binnen bereik

Het belangrijkste voor een goede relaxplek, is dat je er kan blijven zitten relaxen. Dat gaat lastig als je iedere keer op moet staan als je iets nodig hebt. Dit betekent dat je de opbergplekken zo moet neerzetten dat je er zonder al te veel te hoeven reiken het allemaal binnen handbereik hebt. Een gouden tip als je van koude drankjes houd is het aanschaffen van een minikoelkast of een koelbox. Veel daarvan zijn ook makkelijk te integreren in het interieur, dus dat kan je dan ook nog lekker verborgen houden als je dat liever hebt. Buiten dat is het natuurlijk ook altijd handig om de afstandsbediening, en eventueel de muis en toetsenbord ook binnen handbereik te houden. Op die manier heb je gewoon alles wat je nodig zou kunnen hebben.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.