Tips voor het geven van een retro look aan je woning

Ben je een groot fan van vintage spullen? Geef dan je woning een retro look. Dit kun je heel eenvoudig bereiken door het volgen van onderstaande tips!

Koop vintage spullen

Tegenwoordig worden er veel retro spullen nieuw geproduceerd. Deze hebben de vintage look en lijken oud en uniek, maar dat zijn ze niet. Deze vind je in allerlei woonwinkels. Dit aangezien een vintage woonstijl steeds meer toegepast wordt bij het inrichten van woningen. Met nieuwe spullen geef je vaak niet een echte retro look aan je woning. Hiervoor kun je beter op zoek gaan naar echte oude vintage spullen. Deze vind je bijvoorbeeld op diverse rommelmarkten, in kringloopwinkels, etc. Ook kun je op zoek gaan naar een echte eyecatcher voor in je woning. Hiermee geef je je woning in een keer een echte retro look.

Een echte eyecatcher

Maar wat is nou een echte eyecatcher? Deze kun natuurlijk in een meubelwinkel kopen, maar je kunt deze ook zelf maken. Helemaal hot op dit moment zijn echte ouderwetse retro wielen. Deze zie je onder steeds meer retro meubelstukken. Hierbij kun je denken aan salontafels, kasten, bureaus, etc. Wanneer je bijvoorbeeld een oude salontafel op de kop hebt getikt, kun je deze zelf van een retro look voorzien. Dit door op zoek te gaan naar de verschillende soorten vintage wielen. Om je hiermee op weg te helpen, kun je bijvoorbeeld eens een kijkje nemen in een groot assortiment vintage wielen bij WielenOutlet o.a. bijvoorbeeld bokwielen en zwenkwielen.

Verschillende soorten vintage zwenkwielen

Er zijn verschillende soorten vintage zwenkwielen verkrijgbaar, zodat je je oude meubelstuk een retro look kunt geven. Je kunt kiezen voor een zwenkwiel met een retro design in diverse afmetingen. Zo’n zwenkwiel met een retro design heeft een echte doorleefde uitstraling, zodat ieder meubelstuk in je woning een retro look kunt geven.

Meubelstukken een retro look geven

Naast dat je onder je oude meubelstukken zwenkwielen kunt monteren, kun je het meubelstuk zelf ook een echte doorleefde uitstraling geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je meubelstukken te behandelen met een speciale wax of krijtverf. Ook kun je een meubelstuk een doorleefde uitstraling geven door het meubelstuk te schuren. Er zijn dus verschillende dingen die je kunt doen om je woning op een eenvoudige manier te voorzien van een retrolook.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.