Schoenenkast

Schoenenkast

 

Schoenen zijn een veelgebruikt product. Wist u dat een vrouw in Nederland gemiddeld 23 paar schoenen heeft en een man 6 paar? Het mag dus duidelijk zijn dat een huishouden vele paren schoenen in huis heeft. Reken maar uit wat een gezin bestaande uit 6 personen gemiddeld genomen aan paar schoenen thuis heeft staan. Waar laat je deze schoenen allemaal? Om rommel te voorkomen moet er een mogelijkheid zijn om deze op te bergen. De beste optie hiervoor is natuurlijk een schoenenkast. Om je wat ideeën te geven over de mogelijkheden zullen wij hieronder informatie geven worden over verschillende soorten schoenenkasten.

Verschillende soorten schoenenkasten

Er zijn veel verschillende soorten schoenenkasten te vinden. Hieronder worden de meest bekende schoenenkasten op kleurrijke wijze omschreven. Als eerste is er de barokke schoenenkast. In de meeste gevallen is deze klassiek ogende schoenenkast van hout. In feite is dit een tot schoenenkast omgebouwde barokke kledingkast. Door horizontaal een aantal planken te monteren, krijgt u een ruime kast waar ontzettend veel schoenen in kunnen worden opgeborgen.

 

Een andere efficiënte schoenenkast is een draaikast. U heeft vast wel eens sieraden- of brillenrek in de winkel of etalage gezien. Thuis kan dit ook best handig zijn omdat je de inhoud van de kast zo optimaal benut, het nadeel is wel dat deze kasten prijziger zijn. Dan hebben we nog de inloopkast, die gegarandeerd de favoriet is van elke vrouw. Een inloopkast biedt de mogelijkheid enorm veel schoenen op te bergen. Het nadeel is wel dat er een aparte kamer voor moet worden vrijgemaakt. Een uitschuifbare kast is ideaal in combinatie met een kledingkast. Wel heeft u hier een lange kast voor nodig. Een bekende schoenenkast is de ladenkast. Deze kast is niet opvallend en kom je veelal tegen in de gang, wat een voordehandliggende plek is om schoenen te pakken voor u de deur uit gaat.

Ruimtegebrek?

Als u last van ruimtegebrek heeft zijn er veel opties om efficiënt gebruik te maken van het beetje ruimte dat u nog over heeft. Zo kan een schoenenkast met spiegel een mooie uitkomst zijn. Heeft u wel eens nagedacht over hoe u de ruimte onder de trap goed kunt gebruiken. Vaak is hieronder veel bergruimte te vinden, een ideale plek voor een schoenenkast. Schuifladen onder de trap kunnen een mooie oplossing zijn. Een andere praktische oplossing is om uw schoenen onder het bed te plaatsen, hiervoor kunt u bijvoorbeeld lades met wieltjes aanschaffen. Onder in de kledingkast kan ook vaak ruimte gemaakt worden om nog een paar schoenen op te bergen. Schoenenrekken worden tegenwoordig ook veel gebruikt, deze kunt u tegen de wand plaatsen. Tegen de wand zijn er meer opties, zoals planken. Planken kunt u zelf eenvoudig aan de muur monteren.

Prijzen

Omdat kasten van veel verschillende soorten materialen zijn gemaakt lopen de prijzen erg uiteen. Ook het soort schoenenkast speelt hier een grote rol in. U kunt zich voorstellen dat kunststof draai kast in de regel goedkoper is dan een antieke, barokke schoenenkast. Als het gaat om materiaal kan een design steigerhouten schoenenkast weer aanzienlijk duurder zijn dan een kunststof kast bij een vooraanstaande groothandel.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.