Salontafels

Salontafels

Een salontafel is onmisbaar in het interieur. Dit komt doordat een salontafel ontzettend veel wordt gebruikt. Ook kan de salontafel dienen als opbergruimte voor afstandsbedieningen, boeken, tijdschriften en andere spullen. Hierdoor is er een ruime keuze in het aanschaffen van salontafels. Zo lopen de prijzen van salontafels sterk uiteen. Dit geldt ook voor het design, ze zijn te verkrijgen in allerlei stijlen, kleuren en vormen.

Design

Het design is misschien wel het allerbelangrijkste bij het uitzoeken van een salontafel, u wilt immers dat uw salontafel er goed uit ziet. Het is daarbij ook erg belangrijk dat de salontafel past bij het interieur van uw huis. Zie de salontafel daarom ook niet als los onderdeel van uw interieur en wees kritisch. Een salontafel in het zwart past bijvoorbeeld niet goed bij een paars interieur. Buiten kleur om verschilt het design van een salontafel enorm. Zo kan een salontafel zijn gemaakt in een rechthoek of een vierkant. De rechthoekige salontafel kan een mooie uitkomst zijn als u een salontafel wilt. Hierbij moet u wel rekening houden met de grootte van uw woonkamer en de vorm van uw bank. In een studentenkamer is een rechthoekige salontafel vaak ideaal omdat deze smal en lang is.

 

Het voordeel van rechthoekige salontafel is dat deze vaak eenvoudiger in elkaar steken. Hierdoor kunt u dit soort salontafels vaak tegen een lage prijs aanschaffen en is er veel keuze.  Een vierkante salontafel past vrijwel bij elk interieur. Hierbij geldt dat net zoals bij de rechthoekige salontafel er veel keuze is en dat u deze tegenover een lage prijs kunt aanschaffen. Een ronde salontafel kan erg fraai zijn als u veel rechte vormen in huis heeft. Deze ronde vorm doorbreekt deze strakke lijnen. Hierdoor krijgt u een mooi effect en een warme sfeer in de woonkamer. Het nadeel is dat deze tafels in de aanschaf vaak duurder zijn, dit komt doordat een ronde tafel lastiger te maken is dan een rechthoekige of vierkante tafel.

Een of meerdere salontafels

Omdat salontafels in allerlei maten gekocht kunnen worden, kunt u er ook voor kiezen om meerdere kleine tafels aan te schaffen. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld drie ronde kleine tafels welke allemaal een aparte hoogte hebben. U kunt de tafels dan schuin onder elkaar schuiven, dit geeft een authentieke en originele look. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor twee kleinere tafels te kiezen. Voor een strakke look kunt deze dan vlak voor elkaar neerzetten.

Materiaal

Salontafels zijn gemaakt van allerlei materialen. Het is belangrijk dat u het materiaal van uw salontafel zorgvuldig uitkiest. Een glazen salontafel kan erg mooi zijn als u een open gevoel wilt creëren in de woonkamer. Houdt er wel rekening meer dat glas breekbaar is, met jonge kinderen is dit misschien een minder goede optie. Tegenwoordig zijn er ook veel kunststof salontafels op de markt te vinden. Het voordeel is dat deze moeilijk te beschadigen zijn en vaak een lage prijs hebben. Het meest gebruikte materiaal voor een salontafel is hout. Hout heeft echter wel onderhoud nodig.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.