Landelijke hanglamp voor een knusse en gezellige sfeer

Landelijke hanglampen zorgen in de eerste plaats voor een natuurlijke uitstraling. Ze bestaan uit natuurlijke materialen, vooral hout maar ook rieten en zelfs betonnen hanglampen doen het uitstekend. Landelijke hanglampen passen in alle kamers. In combinatie met houten kasten en een planken vloer zorgen ze voor een typisch landelijke woonstijl. Hout staat centraal in een landelijk interieur, maar materialen zoals metaal, koper, brons, messing, ijzer, glas en keramiek passen ook prima in een rustieke landelijke stijl.

Bruine landelijke hanglampen zijn trendy

Bruine landelijke hanglampen klinken misschien ouderwets. Maar je zal verbaasd zijn goed deze lampen passen in een trendy ingericht huis. Bruin hout past bovendien uitstekend bij een landelijk interieur. Kies voor landelijke hanglampen met een bijpassend armatuur uit hout. Bruine landelijke hanglampen doen het uitstekend bij donkere eikenhouten meubels. Donkere hanglampen contrasteren het best met wit en met lichte kleuren.

Veelzijdige hanglampen

Het voordeel van deze lampen is dat ze zeer veelzijdig zijn. Landelijke hanglampen passen in ieder landelijk interieur. Dus even goed in je woon- of leefkamer als in je keuken, boven je eettafel en zelfs boven een trendy kookeiland. Daarnaast kan je spelen met de hoogte van een verstelbare landelijke hanglamp kan makkelijk aangepast worden. Te laag hangende lampen zijn bijzonder vervelend zijn. Landelijke hanglampen moeten zeker op de juiste hoogte hangen om de kamer tot in de kleinste details te verlichten. Plaats deze lampen daarom op een hoogte van gemiddeld één meter boven de tafel. 

Landelijke hanglampen met hout en beton

De laatste tijd gaat kiezen we meer en meer voor er meer landelijke hanglampen uit beton. Vooral het milde grijs van deze betonnen hanglampen passen uitstekend in een landelijk decor. Betonnen hanglampen passen perfect bij stoere tafel uit ruw (steiger)hout maar ook bij houten balken en houten vloeren. Daarbij passen vooral witte of lichte pastelkleuren. Landelijke hanglampen uit beton passen niet alleen in je woonkamer en je keuken, maar even goed in je inkomhal en je slaapkamer.

Uitgelicht: hanglampen in de eetkamer

Landelijke hanglampen staan erg mooi boven een stoere eettafel, bij voorkeur uit stoer eiken- of knoestig steigerhout. Bepaal voor je definitieve keuze of de landelijke hanglamp voor je eetkamer of je er alleen de tafel wilt mee verlichten of de gehele keuken of eetkamer moet verlichten. Betonnen hanglampen geven bijvoorbeeld direct licht op je eettafel maar niet in de onmiddellijke omgeving als je dat wilt. Kies dan bij voorkeur voor een lantaarn als landelijke hanglamp. Het is ook belangrijk dat je voor je zoektocht naar de juiste landelijke hanglamp uitmaakt of je slechts één of meerdere lichtbronnen boven je eettafel wilt hangen. De meest recente evolutie in woningverlichting is de keuze voor meerdere landelijke hanglampen boven je eettafel in groep te plaatsen. Daarmee creëer je een leuke en gezellige sfeer met een fantastische uitstraling. De groeiende belangstelling voor een meer landelijke bouwstijl leidt tot een sterk groeiend aantal landelijke hanglampen voor elke kamer in wit, zachte pastel- en de meest trendy kleuren. Ben jij dus op zoek naar een lamp als deze, neem dan een kijkje op LampTwist.nl. Aan voldoende keuze ook hier geen gebrek.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.