bed

Goed slapen voor iedereen

Een nachtrust van zo’n 8 uur is belangrijk voor iedereen. En als dat niet mogelijk is vanwege omstandigheden is dit erg vervelend. Het kan je gezondheid beïnvloeden en daarnaast is oververmoeidheid nooit voordelig tijdens werk of andere belangrijke zaken. Met Parkinson heb je er erg veel last van. Hier komt naar boven hoe deze Parkinson slaapproblemen verholpen kunnen worden.

Problemen van slapen met Parkinson

Parkinson is overdag een grote last, en dit brengt zich ook mee tijdens het slapen. Maar welke zijn dit dan vooral? Het gaat om het volgende.

  • Lastig in slaap kunnen vallen
  • Vaak in de nacht wakker worden
  • Overdag vermoeid zijn vanwege de slapenloosheid
  • Bewegen en omdraaien in bed moeite mee hebben
  • Kramp in de armen en onrustige benen
  • Ongecontroleerde en plotselinge bewegingen maken

Hoe kan een bed dit verhelpen vraag jij je nu af. Dit komt door de FPS-technologie. Hiermee worden er geluidsgolven af gegeven die het lichaam helpen met ontspannen. Deze geluiden zijn niet te horen voor het menselijke oor. Het stimuleert alleen de bloedsomloop en helpt met verlagen van de basisspanning. Er zijns zelfs stoelen die dit hebben. Zo kan jij de hele dag genieten van deze ontspanning.

Niet alleen geluidsgolven zijn een hulpmiddel. Maar ook de manier van hoe je ligt. Daarom kan er een bed op maat gemaakt worden speciaal voor jouw optimale houding. Dit zal altijd nog aanpasbaar blijven. Verdere functies van zo’n hoog laag bed is dat je automatisch omhoog en omlaag kan. Zo kan jij beslissen hoe hoog je wilt slapen. Bijvoorbeeld hoger instappen maar wel op het zelfde niveau als je partner liggen.
Hier over gesproken, de sta-op functie maakt het heel gemakkelijk om altijd het bed soepel uit te kunnen gaan. Het steuntje in de rug geeft jou het voordeel dat jij zelf minder kracht er voor hoeft te zetten.

Verder is zoals eerder vermeld bewegen en omdraaien lastig. Hier is ook een oplossing voor. De draaibuddy helpt je voorzichtig met het omdraaien wanneer jij dat wilt. Dit is een hulpmiddel die ten aller tijde nog te installeren is.

Waarom slaap zo belangrijk is


Al dit, voor beter slapen. Waarom zou je dat moeten doen, wat maakt slaap zo uiterst belangrijk? Ten eerste is je bed de plek waar jij 1/3 van de dag bent. 8 uur per dag slapen is noodzakelijk voor je gezondheid. Oververmoeid raken heeft invloed op je reactie en denk vermogen. Naast alleen dat je er de hele dag moe van blijft. Is het voor je weerstand erg slecht. Niet goed uitgerust zijn kan leiden tot eerder ziek worden, zoals verkouden of de algemene griep. Dit wil je natuurlijk altijd al voorkomen, maar met Parkinson erbij is het helemaal vervelend.

Daarom kan je een afspraak maken bij je eigen huis en komt er een adviseur kijken wat voor jou de beste slaap optie is. Zo kan er meteen een op maat gemaakt bed worden geregeld. En welke functies voor jou het meeste zullen helpen. Elk persoon is anders, dus de nachtrust ook.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.