Bodembedekkers

Als je gaat voor een onderhoudsvriendelijke tuin dan zijn bodembedekkers ideaal. Ze zijn snel, gemakkelijk, sterk en zorgen er voor dat er minder onkruid groeit. Op deze manier hoef je minder onkruid te wieden! Voor elke soort belichting, van zon tot schaduw, is er wel een bodembedekker. Ze groeien al kruipend uit waardoor ze zo de bodem van jouw tuin voorzien van een tapijt. Er zijn vele soorten om uit te kiezen met mooie bladeren en zelf met bloemen. Het fijne aan deze plant is dat je er een grote hoeveelheid grond mee kunt bedekken zonder dat het veel onderhoud vraagt.

Werkt tegen onkruid

Als je een tuineigenaar vraagt wat het nadeel is van een tuin zal het antwoord vaak hetzelfde zijn: onkruid. Op losse, natte grond groeit in een rap tempo onkruid. Als het eenmaal groeit, is onkruid een echte plaag die andere planten kan overwoekeren en lastig is om uit te roeien. Je kunt uren op je knieën zitten om deze plantjes uit de grond te trekken, maar je kunt ze ook voorkomen! Daarvoor zijn bodembedekkers de ideale oplossing. Doordat de plant erg dicht en laag bij de grond is, krijgt onkruid geen kans om te groeien. Het is een natuurlijke manier om onkruid te voorkomen en ziet het er ook nog mooi uit. Bij voorkeur kies je voor een wintergroene soort, deze voorkomt ook in de winter de groei van onkruid in jouw tuin.

Planten en verzorgen

Voordat je de bodembedekker gaat planten is het belangrijk om al het onkruid te verwijderen en de grond te schoffelen. Dit maakt het planten makkelijker en zorgt dat de plant goed en snel kan groeien over de grond. Je kunt bodembedekkers het hele jaar planten mits er geen vorst is. In de winter kunnen de bladeren wat lelijk worden. Deze kun je in het vroege voorjaar afknippen om te zorgen voor nieuwe groene bladeren. Ze groeien ook in de schaduw, maar zullen het beste bloeien in de zon. Afhankelijk van de soort heb je zo’n tien planten nodig om een vierkante meter grond te beplanten. Zo heb je geen last meet van onkruid of een kale grond.

Read more...

Verhuizen op drie hoog? Maak het jezelf makkelijk!

Een verhuizing kost in de meeste gevallen een hoop werk of je nou veel inboedel moet verhuizen of niet, je kunt er op rekenen dat het fysiek gezien best zwaar is. Dan hebben we nog niet eens meegenomen of je op de begane grond gaat wonen of juist op een verdieping hoger of zelfs nog hoger. Een verhuizing naar een hogere verdieping kan namelijk nog veel zwaarder zijn.

Verhuizen op drie hoog


Bij een verhuizing naar bijvoorbeeld drie hoog komt namelijk ook nog eens een extra moeilijkheidsgraad. Je moet de spullen niet alleen op een nieuwe locatie zien te krijgen, maar ook nog eens naar een paar verdiepingen hoger. Vaak gaat dit gepaard met zware spullen de trap op tillen die in sommige gevallen niet eens passen. Wanneer je namelijk midden in de stad woont, kan het zijn dat trappen ontzettend smal zijn of vreemde hoeken hebben waardoor je een bepaalde draai met het zware bankstel niet kan maken. Ontzettend vervelend natuurlijk, maar gelukkig is er een oplossing.

Verhuislift


Die oplossing komt er in de vorm van een verhuislift. Dat is een lift die aan een ladder bevestigd wordt. De ladder wordt geplaatst tegen een raam of tegen een balkon en op die manier kunnen de zware spullen via de lift naar boven worden verhuisd. Op het balkon of bij het raam staat iemand die de spullen naar binnen tilt en deze vervolgens op de juiste plek neer zet.

Voordelen van een verhuislift


Aan zo’n verhuislift zitten natuurlijk een hoop verschillende voordelen. Allereerst scheelt het een hele hoop werk. Er hoeft niet gesjouwd te worden met zware spullen over de smalle trappen en zelfs zware dozen hoeven niet meer via de trap ondanks dat deze gewoon passen. Alles kan gemakkelijk op de lift geplaatst worden en naar boven verhuisd worden. Ook kostbare en breekbare spullen. Via de lift is het namelijk veel veiliger om dit soort spullen te verhuizen dan wanneer verschillende mensen dit de trap op moeten tillen. Een verhuislift scheelt dus een hele hoop werk en is een veilige manier van verhuizen.

Read more...

Een extra groot bed kopen is niet altijd even makkelijk

Ben je op zoek naar het juiste formaat bed? Maar twijfel je heel erg welke afmetingen je nodig hebt? Dan is het goed om dit artikel te lezen, hierin wordt je duidelijk gemaakt wat de belangrijkste aspecten zijn van het kopen van een groot bed. Het grootste formaat is een 180×220 bed. Deze bedden zie je terug in luxe hotels, maar tegenwoordig ook steeds vaker in de slaapkamers van mensen.

Waarom een 180×220 bed

Allereerst is het goed om een bed te hebben wat groter is dan jezelf. Dit zorgt voor de juiste ondersteuning bij het slapen. Denk bijvoorbeeld aan je voeten en hoofd die goed moeten liggen om een zo goed mogelijke nachtrust te hebben. Als het bed net zo groot is als jij, dan zul je al snel je voeten naar binnen trekken, allereerst omdat het koud is zonder deken, en daarnaast omdat je voeten graag ook ondersteund worden door het bed. Hierdoor wordt ten allen tijde aangeraden om een bed te nemen wat 20 cm groter is dan dat jij bent. Hierdoor is het dus in veel gevallen goed mogelijk om een 180×220 bed neer te zetten. Daarnaast is het heerlijk om te slapen in een groot bed met een goed matras.

Je bed is het kopstuk van de slaapkamer

Als je de slaapkamer van een ander inloopt valt het bed altijd op. Dit is natuurlijk ook het hoofd meubel in de slaapkamer. Door een groot bed te nemen wat mooi is afgewerkt creëer je een mooie sfeer in je kamer. Dit kun je ook terug laten komen in andere meubels zoals de kledingkast en je nachtkastjes. Eventueel kun je ervoor kiezen om nog opbergruimte te gebruiken onder het bed, als je denkt dat je niet genoeg plek hebt in de kamer. Dit kan door middel van kisten of mooi afgewerkte lades. Waar je ook voor kunt kiezen is om een mooie grote spiegel in je slaapkamer te hangen en werken met speciale lichten in plaats van een grote standaardlamp. Hierdoor zal de beleving in je slaapkamer nog fijner worden dan het al was!

Read more...
inbrekers buiten houden

Zo houd je inbrekers buiten de deur

Als je een tijdje weg van huis bent dan is er een groter risico op inbrekers die je eigendom willen betreden en alle waardevolle spullen stelen. Het is niet fijn om na een gezellige tijd van huis terug te komen naar een opengebroken huis waar alles overhoop is gegooid en eigendommen gestolen zijn. Het is natuurlijk niet eerlijk dat mensen jouw eigendommen stelen waar je hard voor gewerkt hebt en je ze daarom ook verdiend. Er zijn een aantal manieren om deze dieven buiten je deur te houden en je na een weekendje weg of na je vakantie weer thuis kan komen zonder zorgen. In dit artikel worden een aantal tips gegeven over hoe je dit risico kan voorkomen.

Gebruik een schakelaar en laat de lampen ’s avonds branden

Belangrijk is het om meerdere tijdschakelaars op lampen te zetten, waardoor ze om bepaalde tijden aan gaan. Vooral in de avond is dit belangrijk het is donker en doen mensen de lampen in het huis aan om wat te kunnen zien. Als er elke avond geen lampen branden is het makkelijk om te bepalen of iemand een tijdje weg is. Met de schakelaar waarmee de lampen aan en uit kunnen gaan kan je het idee wekken dat er iemand thuis is. Laat in de avond de slaapkamer licht nog even branden nadat de lampen beneden in het huis uit zijn gegaan, zodat het lijkt alsof je jezelf klaar aan het maken bent om te gaan slapen.

Laat iemand je huis checken

Wat je ook kan doen is een goede vriend of familielid je huis elke dag checken en de post netjes opruimen. Post wat op de deurmat blijft liggen is een makkelijk herkenbaar teken voor de inbreker dat iemand niet thuis is. Wat nog beter is om iemand letterlijk op je huis te laten passen wanneer jij op vakantie bent. Laat een goede vriend of familielid een klein tijdje in je huis wonen, zodat het inbraak risico weinig tot niks wordt en je rustig op vakantie kan gaan, omdat je weet dat er niks kan gebeuren wanneer een goede kennis tijdelijk in je huis verblijft. Natuurlijk moet je wel wat afspraken met diegene maken wat ze mogen doen en of een vergoeding krijgen voor het passen op je huis.

Achterdeur slot vervangen

De meeste achterdeuren hebben een makkelijk slot om open te breken, vaak gebeurt een inbraak ook via de achterkant van het huis waar mensen veel minder tot geen zicht hebben op de inbreker.  Zeventig procent van de sloten aan de achterdeur zijn makkelijk open te breken. Om dit te voorkomen kan je een sloten vervanger langs laten komen die checkt of de sloten in goede staat zijn en niet gemakkelijk open te breken zijn. Stel je woont in Roosendaal en je huurt een slotenservice Roosendaal in die een slot ontdekt wat niet goed meer is kan deze het slot vervangen. Als je een slotenmaker wilt zoeken op internet kan je de volgende zoektermen gebruiken met daarachter de plaats waarin je woont zoals: ‘sloten vervangen Roosendaal’.

Read more...
bed

Goed slapen voor iedereen

Een nachtrust van zo’n 8 uur is belangrijk voor iedereen. En als dat niet mogelijk is vanwege omstandigheden is dit erg vervelend. Het kan je gezondheid beïnvloeden en daarnaast is oververmoeidheid nooit voordelig tijdens werk of andere belangrijke zaken. Met Parkinson heb je er erg veel last van. Hier komt naar boven hoe deze Parkinson slaapproblemen verholpen kunnen worden.

Problemen van slapen met Parkinson

Parkinson is overdag een grote last, en dit brengt zich ook mee tijdens het slapen. Maar welke zijn dit dan vooral? Het gaat om het volgende.

  • Lastig in slaap kunnen vallen
  • Vaak in de nacht wakker worden
  • Overdag vermoeid zijn vanwege de slapenloosheid
  • Bewegen en omdraaien in bed moeite mee hebben
  • Kramp in de armen en onrustige benen
  • Ongecontroleerde en plotselinge bewegingen maken

Hoe kan een bed dit verhelpen vraag jij je nu af. Dit komt door de FPS-technologie. Hiermee worden er geluidsgolven af gegeven die het lichaam helpen met ontspannen. Deze geluiden zijn niet te horen voor het menselijke oor. Het stimuleert alleen de bloedsomloop en helpt met verlagen van de basisspanning. Er zijns zelfs stoelen die dit hebben. Zo kan jij de hele dag genieten van deze ontspanning.

Niet alleen geluidsgolven zijn een hulpmiddel. Maar ook de manier van hoe je ligt. Daarom kan er een bed op maat gemaakt worden speciaal voor jouw optimale houding. Dit zal altijd nog aanpasbaar blijven. Verdere functies van zo’n hoog laag bed is dat je automatisch omhoog en omlaag kan. Zo kan jij beslissen hoe hoog je wilt slapen. Bijvoorbeeld hoger instappen maar wel op het zelfde niveau als je partner liggen.
Hier over gesproken, de sta-op functie maakt het heel gemakkelijk om altijd het bed soepel uit te kunnen gaan. Het steuntje in de rug geeft jou het voordeel dat jij zelf minder kracht er voor hoeft te zetten.

Verder is zoals eerder vermeld bewegen en omdraaien lastig. Hier is ook een oplossing voor. De draaibuddy helpt je voorzichtig met het omdraaien wanneer jij dat wilt. Dit is een hulpmiddel die ten aller tijde nog te installeren is.

Waarom slaap zo belangrijk is


Al dit, voor beter slapen. Waarom zou je dat moeten doen, wat maakt slaap zo uiterst belangrijk? Ten eerste is je bed de plek waar jij 1/3 van de dag bent. 8 uur per dag slapen is noodzakelijk voor je gezondheid. Oververmoeid raken heeft invloed op je reactie en denk vermogen. Naast alleen dat je er de hele dag moe van blijft. Is het voor je weerstand erg slecht. Niet goed uitgerust zijn kan leiden tot eerder ziek worden, zoals verkouden of de algemene griep. Dit wil je natuurlijk altijd al voorkomen, maar met Parkinson erbij is het helemaal vervelend.

Daarom kan je een afspraak maken bij je eigen huis en komt er een adviseur kijken wat voor jou de beste slaap optie is. Zo kan er meteen een op maat gemaakt bed worden geregeld. En welke functies voor jou het meeste zullen helpen. Elk persoon is anders, dus de nachtrust ook.

Read more...
kerstdecoratie

Kerstdecoratie voor jouw woning

Ho, ho, ho. Het is weer die tijd van het jaar. Het is koud, het is druk in de winkels en er hangen overal lichtjes; kerst! Een betoverende tijd, maar je moet wel het een en ander klaar willen maken om het maximale te halen uit deze periode. Zo kun je jouw huis omtoveren tot een kerstparadijs. Hoe? Vind dat hier!

Verlichting

Hoe je jouw verlichting gebruikt en wat voor verlichting kan de sfeer in jouw woning helemaal de baas zijn. Zo staat kerst ervoor bekend om een knusse en leuke periode te zijn, maar als je niet op tijd je huis inricht dan zal deze periode hetzelfde zijn als de rest van het jaar naast het feit dat het koud is. Brrrr… Je kunt een sfeerverlichting opzetten, zodat er altijd een knusse sfeer hangt. Zo kun je denken aan multi-color ledstrips waarvan jij zelf de kleur kunt veranderen. Hoe leuk is dat?

Decoratie

Een paar dennenappels hier, een paar kaarsen daar en laten we de kerstboom maar niet vergeten. Dit zijn een paar voorbeelden van simpele decoratie stukken die je kunt gebruiken in jouw woning. Ze raken nooit uit de mode, je raakt ze nooit zat en daarnaast is het goedkoop. Hetzelfde geldt voor pluizige kussens en een kerstkrans.

Buiten

Om het maximale kerstgevoel aan je woning te geven kun je ook de buitenkant van jouw woning een finishing touch geven. Zo kun je nep sneeuw op de ramen spuiten, een leuke deurmat en een kerstkrans op de voordeur. Ook kan je gebruik maken van een opblaasbare sneeuwman of kerstman. Maar als je echt over the top wilt gaan dan kun je ook aan de buitenkant van jouw woning gebruik maken van een verlichting. Hiervoor kun je waterdichte ledstrips gebruiken, zo weet je zeker dat die zullen blijven branden.

Read more...

Zo kies je de perfecte meubels voor jouw huis

Iedereen kent het gevoel wel, wanneer je in een meubelzaak rondloopt om te kijken naar nieuwe meubels, maar niet kunt kiezen welke meubels je wil hebben. Er is zo veel keuze, dat het enorm moeilijk is om te bepalen welke meubels het beste in jouw huiskamer zouden passen. Bovendien is het niet voor iedereen weggelegd om een goede combinatie tussen verschillende meubels te kiezen. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het uitzoeken van nieuwe meubels. Met deze tips is de kans groot dat jij de perfecte meubels voor jouw huiskamer zult vinden.

Persoonlijke smaak

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat je persoonlijke smaak is. Hou je van een bepaalde kleur? Zijn er vormen die je erg aanspreken? Ieder jaar komen er weer nieuwe meubels te koop, met nieuwe kleuren en nieuwe trends waar op ingespeeld wordt. Ga daarom thuis alvast wat inspiratie opdoen, voordat je de meubelzaak bezoekt. Dit kan bijvoorbeeld op internet, maar ook in flyers van verschillende woonwinkels.

Houdt rekening met de rest van je interieur

Meubels die goed bij elkaar passen zijn wel te vinden, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de rest van je woning en interieur. Zo kan het zijn dat je bepaalde kleuren verf op de muur hebt die bij een bepaalde kleur meubels passen. Of wanneer je houdt van bijvoorbeeld rode accessoires in huis, dan kun je daar de kleur van je meubels op aanpassen. Ook de vloersoort van je woonkamer kan hier invloed op hebben. Een gietvloer past bijvoorbeeld beter bij bepaalde meubels dan een donkere laminaatvloer.

Bepaal vooraf je budget

Meubels zijn er in verschillende prijsklassen te koop. Het is aan te raden om vooraf te bepalen wat je budget is. Daarmee voorkom je dat je op zoek gaat naar de meubels van jouw dromen, deze ook gaat vinden maar uiteindelijk bij de kassa tot de conclusie komt dat ze eigenlijk te duur zijn. Bepaal vooraf een budget, en probeer je daar aan te houden. Dat voorkomt onaangename verrassingen achteraf.

Read more...

Tuinscherm

Een tuinscherm kan je gebruiken om je erfafscheiding af te schermen. Natuurlijk wil je graag in alle privacy in je eigen tuin kunnen zitten. Dit kan helaas niet zonder het gebruik van een tuinscherm. In ons assortiment verkopen we verschillende modellen tuinschermen die je kan gebruiken als afrastering van je tuin. We verkopen niet alleen het scherm zelf, maar ook de bevestigingsmaterialen en tuinpoorten. Zo kan je helemaal zelf de nieuwe erfafscheiding van je tuin samenstellen. In ons assortiment verkopen we verschillende tuinschermen waarbij je tuin afgeschermd kan worden. Wij adviseren je natuurlijk graag over de mogelijkheden en we helpen je graag met een passend advies. Soms moet een tuinscherm zelfs een stukje maatwerk worden. Bijvoorbeeld als je geen vaste afmetingen in je tuin hebt. Wij adviseren je hierbij graag over de mogelijkheden bij de aanschaf van een tuinscherm.

Keuze uit verschillende materialen

Bij de aanschaf van een tuinscherm en tuinpoorten kan je kiezen uit verschillende materialen. We hebben uiteraard geïmpregneerde houtsoorten, maar ook tuinschermen gemaakt van composiet of hardhout. Elk materiaalsoort heeft z’n voor- en nadelen. Wij leggen je graag uit wat de opties zijn en zorgen ervoor dat het juiste scherm in je tuin geplaatst wordt. Je kan zo een weloverwogen keuze maken voor een nieuwe tuinafscheiding. Via onze website kan je terecht voor meer informatie, maar je kan natuurlijk ook persoonlijk bij ons langskomen. We bespreken dan samen de mogelijkheden voor een nieuw tuinscherm en de afrastering van je tuin.

Read more...
rolluiken online kopen

3 aandachtspunten wanneer uw rolluiken online koopt

Tegenwoordig regelen we het liefste alles online, ook als het de inrichting van ons huis en erf betreft. Niet iedereen heeft namelijk zin en tijd om verschillende fysieke winkels af te gaan om te kijken of er iets geschikts in het aanbod te vinden is. Bovendien is het aanbod online vele malen groter, en vaak goedkoper. Bij sommige producten voor uw woning is echter maatwerk gewenst. Bij de aanschaf van rolluiken en andere zonwering bijvoorbeeld. Of zijn screens wellicht een betere optie voor u? Lees hier waar u allemaal op moet letten wanneer u zonwering koopt en hoe u voor rolluiken en screens de prijzen laag kunt houden.

Kies tussen rolluik of screen

Kijk ten eerste wat uw precieze wensen zijn. Een screen is namelijk iets anders dan een rolluik. Waar een rolluik de zon en het licht compleet weert, is een screen gemaakt van lichtdoorlatende vezels. U kunt door een rolluik logischerwijs niet naar buiten kijken, terwijl dat met een screen wel kan. De prijzen van screens en rolluiken zijn afhankelijk van de afmetingen, en daarnaast van de functionaliteiten. Maak daarin voor uzelf dus ook een afweging. Wilt u bijvoorbeeld de mogelijkheid een timer in te schakelen voor uw zonwering? Wilt u het systeem bedienen via een wandpaneel of beschikt u liever over een afstandsbediening? Of wilt u zelfs uw luiken kunnen bedienen via een app, dus ook wanneer u op vakantie bent? Dit zijn handige functionaliteiten, maar u betaalt er wel iets extra voor. Daar staat wel een stuk gebruiksgemak tegenover. Bovendien zal uw woning meer waard zijn met zulke extra opties. Overigens is een bijkomend voordeel van een rolluik dat het inbrekers weert. Is dit een punt van zorg voor u, dan is deze optie wellicht voor u de beste.

Screens en rolluiken online kopen = goed meten

Ten eerste is het uiteraard belangrijk dat u een rolluik koopt met de juiste afmetingen. Vaak vindt u op de website die rolluiken, onderdelen en accessoires verkoopt een instructie voor het doen van een goede meting. Twijfelt u of u dit op de juiste manier heeft aangepakt, schakelt u dan een tweede paar ogen en handen in, in de vorm van een handige vriend(in) of buur bijvoorbeeld. U zult zeker niet de eerste zijn die er een paar centimeter naast zit, en met een rolluik opgescheept zit dat net niet past.

 

Koop rolluiken en onderdelen eventueel apart

Soms kunt u bij één aanbieder niet het totaalplaatje vinden dat u zoekt. Of u vindt onderdelen goedkoper bij een andere online of offline aanbieder. Screens prijzen kunnen nogal verschillen, dus een korte speurtocht levert al snel winst op. Zeker wanneer u meerdere rolluiken online wilt kopen. Wat u in dit geval kunt doen, is bij verschillende websites te kijken voor rolluiken en onderdelen. U kunt er ook voor kiezen om uw rolluiken online te kopen, en aan te vullen met passende onderdelen uit de bouwmarkt – of andersom. Zorgt u er ook hiervoor dat de gekozen rolluiken en onderdelen in elkaar passen. Gelukkig kunt u losse onderdelen vaak nog wel retour zenden. Hetzelfde geldt voor sommige rolluiken, wanneer deze een standaard maat hebben.

 

Read more...

Onderhoud, energiebesparing en renovatie: een functionerende VvE is goud waard

Ieder complex dat meerdere appartementen bevat heeft in principe ook een vereniging van eigenaren, oftewel een VvE. De VvE is verantwoordelijk voor het behartigen van gemeenschappelijke belangen van alle woningeigenaren.

 

Deze belangen kunnen vanzelfsprekend uiteenlopen: van regelmatig onderhoud tot budgettering en van algemene ledenvergaderingen tot reglementen die gelden voor gemeenschappelijke ruimtes.

 

Een goed functionerende VvE is essentieel voor tevreden bewoners, voldoende middelen voor tijdig onderhoud en een prettige woonervaring.

 

Onderhoud

Gemeenschappelijke ruimtes verschillen in vorm en maat van complex tot complex. Een sobere gemeenschappelijke ruimte vraagt over het algemeen minder onderhoud, hoewel ook hier een duidelijk plan nodig is om het pand in goede conditie te houden.

 

Wanneer er enige inrichting is, zoals een kleed, meubilair, muurdecoratie of andere zaken, is er doorgaans meer onderhoud nodig.

 

Onderhoud aan onder meer deze ruimtes kan worden vastgelegd in een meerjarenonderhoudsplan. Hierin staat beschreven wat voor soort onderhoud op welk moment moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de begroting. Deze moet sluitend zijn en ruimte overhebben voor onverwachte uitgaven.

 

In een dergelijk plan kan ook ruimte worden gemaakt voor een grotere renovatie, hoewel dit doorgaans met een los plan wordt opgezet.

 

Energiebesparing voor lagere VvE kosten

De kosten van een VvE worden doorberekend aan alle bewoners. Hoe lager de gemeenschappelijke kosten, hoe minder je dus ook kwijt bent met de vaste lasten.

 

Dit kan onder meer door maatregelen te nemen om energie te besparen. Zo kan er worden overgestapt op LED-verlichting, kan bij onderhoud verbeterde of nieuwe isolatie worden aangebracht en kunnen er deals worden gesloten samen met andere VvE’s om goedkoop materiaal in te slaan.

 

Dit laatste wordt meestal gedaan met behulp van een VvE beheerder, een gespecialiseerde partij dit het beheer van het VvE deels of volledig kan overnemen. Deze partijen hebben doorgaans meer contacten en ingangen die het mogelijk maken om tegen een lagere kostprijs onderhoud te laten uitvoeren of materiaal aan te schaffen.

 

VvE beheer uitbesteden zorgt er bovendien voor dat de bewoners minder zorgen hebben over het goed laten functioneren van de VvE.

Read more...

Tips voor het vinden van dé perfecte bank

De bank in je huiskamer is meestal één van de eerste eyecatchers in je interieur. Je visite zit erop, je leest er je boeken en een avondje Netflixen moet er ook op kunnen. Dan kan die maar beter comfortabel zijn, bij de sfeer van je woning passen én het liefst een tijdje meegaan. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw bankstel? Hier een aantal tips om je op weg te helpen.

 

Stijl

 

Kleuren bepalen grotendeels de sfeer in je huis. Rood is bijvoorbeeld een opzwepende kleur, terwijl groen en blauw juist rustgevend werken. Als je vaak je interieur wil veranderen, is het handig een bank in een neutrale kleur te kopen zoals zwart, beige, grijs of wit. Met sierkussens kun je een neutrale bank altijd opfleuren. Een lichte bank staat door het kleurcontrast erg mooi bij een donkere vloer, maar kan met kinderen (en vlekken) een minder goed idee zijn.

 

Let er qua materiaal op dat natuurlijke stoffen (katoen) slechter tegen vuil kunnen en eerder verkleuren door zonlicht, in tegenstelling tot synthetische stoffen. Op een leren bank zijn vlekken of haren makkelijk te verwijderen; handig als je huisdieren of kinderen hebt. Een afneembare hoes kan ook een oplossing zijn.

 

 

Vorm/Grootte

 

Het aantal gezinsleden bepaalt grotendeels de grootte en het aantal zitplekken. Meet je woonkamer van tevoren goed op en bepaal hoeveel ruimte de bank in beslag mag nemen: hou rekening met een loopruimte van minimaal 60-80 cm. In een minimalistische woning komt een grote bank mooi uit. Heb je echter veel spullen of een kleiner huis, ga dan voor een tweezits op hogere pootjes voor een ruimtelijker effect. Denk bij een groot gezin aan de zitopstelling; door een bank met een fauteuil of extra stoel te combineren, zit je niet op een rijtje naast elkaar.

 

 

Prijs

 

Wat betreft prijzen is een nieuw bankstel over het algemeen niet goedkoop. Het belangrijkste is de kwaliteit; als je ze snel moet vervangen wordt goedkoop al snel duurkoop! Heb je katten met scherpe nagels of kinderen, dan kan een goedkoop bankstel juist een uitkomst zijn. Gelukkig komt Black Friday Nederland er weer aan: op 29 november 2019 gaat heel Nederland los met talloze aanbiedingen en kortingen. Bij bijvoorbeeld Wehkamp Black Friday kun je mooie banken voor fijne prijsjes scoren!

 

 

Comfort

Een comfortabele bank is natuurlijk het allerbelangrijkst. Als je van actief zitten houdt, ga dan voor een bank met een kort zitgedeelte. Wil je relaxen en kunnen wegzakken, ga dan voor een diepere bank met zachte kussens. Als je er ook op wil liggen is een hoekbank ook handig. Ga bij het proefzitten in een winkel precies zo zitten zoals thuis, en niet onnatuurlijk rechtop. Let bijvoorbeeld ook op de zitdiepte en de hoogte van de rug, zitting en armleuningen!

 

Read more...
opstalverzekering

Een inboedelverzekering: waar houdt je rekening mee?

Je interieur maakt echt je huis. Het is kleine weergave van wie je bent als persoon en het is daarom toch iets kostbaars. Toch kan het zo op van de één op andere dag verdwenen zijn door bijvoorbeeld diefstal of brand. Een verschrikkelijke gedachte. Om na zo’n gebeurtenis niet te lang in een leeg huis te zitten, is het handig om je inboedel goed te verzekeren. Toch komt daar nog een stuk meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. We geven hieronder daarom een kort overzicht van enkele dingen waar je rekening mee dient te houden.

Verzekerd betekent niet waarde garant
Niet elke verzekeraar hanteert een waarde garantie. Dit houdt in dat bij schade of diefstal je niet altijd het gehele bedrag van waarde terugkrijgt van de verzekering. Voordat je een verzekering afsluit, moet je hier altijd goed opletten. Na het verliezen van je spullen is het natuurlijk een stuk fijner als je ook een bedrag krijgt van waarde. Dit geldt niet alleen bij een inboedelverzekering. Ook bij het afsluiten van bijvoorbeeld een opstalverzekering, waarbij je verzekerd bent tegen schade van je huis, moet je hier opletten.

Doe niets te vluchtig
Simpelweg een verzekering afsluiten is er niet meer bij. Vaak bestaat een inboedelverzekeringen uit verschillende pakketten. Dus wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, betekent dit niet automatisch dat alles gedekt is. Dit is aan de ene kant ook weer een voordeel, want zo kun je een persoonlijk pakket samenstellen, waarbij jij je voornamelijk alleen verzekerd voor de dingen die jij wil.

Verzekeraars verschillen
Verzekeraars kunnen erg van elkaar verschillen, niet alleen wat betreft de waarde garantie, maar ook in de maandelijkse bedragen. Vergelijk verzekeraars daarom altijd goed met elkaar. Maak voor jezelf een top drie van verzekeraars en begin onderzoek te doen. Staan ze echt voor wie ze zeggen dat ze zijn? En hoe is de klantenservice. Ga voor jezelf een checklist af met karakteristieken waaraan een verzekeraar moet voldoen.

Lopende verzekering
Heb je al een verzekering afgesloten? Houdt er dan bij een inboedelverzekering rekening mee dat je op tijd grote veranderingen doorgeeft. Als je de afgelopen maand heel veel nieuwe spullen hebt aangeschaft, zoals dure elektronica of meubels, geef dit dan altijd door aan je inboedelverzekeraar. Op deze manier weet je zeker dat het verzekerde bedrag ook overeenkomt met de waarde van de spullen.

Opzeggen van een verzekering
Sinds 2010 heb je bij het afsluiten van een verzekering standaard een looptijd van 1 jaar. Deze kun je in de tussentijd dus niet opzeggen. Het is daarom echt belangrijk dat je tevreden bent met je verzekeraar. Wanneer het eerste loopjaar is verlopen en je zegt zelf je polis niet op, dan wordt deze door de verzekeraar automatisch verlengd. Deze polis is dan wel elke dag opzegbaar.

Read more...