Woonkamer Stijlen

De woonkamer. Een plek in huis waar iedereen gezamenlijk kan zitten, borrelen, tv kijken en lezen. De woonkamer wordt door iedereen in een huishouden veel gebruikt. Daarom is het lastig om iedereen tevreden te houden over de inrichting. In dit artikel zullen er een aantal ideeën aan het licht worden gebracht.

Klassiek

Een klassieke inrichting is niet voor iedereen weggelegd. De kenmerken van zo’n inrichting zijn vooral te zien door het gebruik van vintage producten. Je ziet deze stijl voornamelijk bij ouderen, maar het vintage-tijdperk is ook weer helemaal upcoming bij de jongere doelgroep. Door gebruik te maken van bruintinten creeer je al snel de vintage-look. De meubels kun je over het algemeen het beste uitzoeken bij de rommelmarkt of kringloopwinkel. In deze inrichting komen ronde vormen vaak terug. Met materialen als hout, leer en glas

Designer

Een design inrichting wordt vooral gekenmerkt aan het gebruik van modern meubilair. De vormgeving van de kamer staat hier centraal. In tegenstelling tot de klassieke inrichting, waar de woonkamer vaak iet wat rommelig oogt, is de designer woonkamer juist opgeruimd en strak. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een u bank, creëer je een aparte ruimte die je met strakke lijnen afgebakend. Ook grote strakke kasten zie je veel terug in deze stijl. De voornaamste kleuren die worden gebruikt bij deze inrichting zijn naturel. Denk aan wit- en zwarttinten. Je zal in deze inrichting niet veel planten terug vinden.

Romantisch

Bij een romantische inrichting is rust van belang. Dit wordt voornamelijk gecreëerd door zachte kleuren op de muren en van het meubilair. In dit soort inrichting moet je vooral letten op de details. De kleine accessoires en bijzettafeltjes creëren een vrouwelijke en romantische sfeer. In tegenstelling tot de designer inrichting, zal hier een stuk meer gespeeld worden met het gebruik van planten en bloemen. Bloemen geven namelijk direct een romantische uitstraling.

Industrieel

Van romantiek gaan we naar industrieel. Ook in deze stijl worden strakke lijnen gebruikt. De materialen die je hier terug zult vinden zijn vaak steen, ijzer en leer. De combinatie van strak en ruig staan hier centraal. Zo vind je er vaak een onafgewerkte stenen muur, maar ook een strakke metalen trap. Een donkere leren hoekbank zal hier ook niet misstaan.

Landelijk

Ben jij wat alternatieven en houd je van iets kneuterig. Dan past de landelijke stijl volledig bij jou. Deze stijl is ontstaan in Scandinavië en is nu erg populair in Nederland. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout en kleden. Het hout geeft een beetje een koude sfeer, maar dit wordt tegelijkertijd weer gecompenseerd met de warmte van dierenvellen. Denk bijvoorbeeld aan een lekker dik schapenvachtje.

Als het goed is heeft dit artikel je een wat bredere kijk gegeven over een aantal manieren van het inrichten van je woonkamer. Er zijn natuurlijk nog een hele hoop andere stijlen, maar dit zijn een van de bekendste. Je kunt natuurlijk ook combineren als je niet uit een van de stijlen kunt kiezen!

Read more...

Welk vloerkleed past het best in jouw huis?

Er zijn erg veel mensen die een vloerkleed in bed hebben. Dat komt omdat dit allereerst erg zacht is aan je voeten en daarnaast ook warm is. Door een vloerkleed in je woning te leggen kun je gemakkelijk op je blote voeten door het huis lopen. Een ander voordeel van een vloerkleed is dat de vloer onder het kleed niet vies zal worden. Als je met kinderen in huis woont, is dat ideaal.

verschillende vormen en maten

Er zijn erg veel verschillende soorten en maten mogelijk als je op zoek bent naar vloerkleden. Allereerst kun je kiezen voor een standaard rond vloerkleed, maar ook voor een rechthoekig kleed. Verder kun je nog allerlei andere vloerkleden aanschaffen. Een goed merk als je op zoek bent naar vloerkleden is by boo vloerkleden.

Verschillende kleuren

Er zijn erg veel verschillende kleuren mogelijk als je op zoek bent naar een vloerkleed. Indien jij op zoek bent naar een vloerkleed, is het verstandig om een standaard kleur of bijpassende kleur aan te schaffen. Het is niet mooi als je een standaard woonkamer of kamer inrichting hebt en opeens een opvallend vloerkleed hebt. Dat ziet er niet mooi uit en hierom is het dan ook van belang om een standaard of een bijpassende kleur aan te schaffen als je een vloerkleed wilt.

Zelf een vloerkleed samenstellen

Het is ook mogelijk om zelf een vloerkleed samen te stellen. Dit vergt enkel wel veel tijd, maar dan heb je wel precies wat je wilt. Je moet allereerst een groot stuk vloerkleed aanschaffen. Vervolgens kun je met een stanleymes zelf maten en vormen uitsnijden uit het vloerkleed. Zo kun op precieze plekjes als rondom je bed mooi een vloerkleed neerleggen. Kortom, er is een hoop mogelijk met vloerkleden.

Read more...

Tips voor het kiezen van meubels

Bij het inrichten van een nieuwe woning komen een hoop werkzaamheden kijken. Zo is het goed mogelijk dat de hele woning nog leeg staat en nog ingericht moet worden. Het is van belang om in dit geval als eerst de noodzakelijke delen van je woning in te richten. Denk hierbij aan een keuken, een douche en een bed. Vervolgens kan je door naar de volgende stap. Dat is het inrichten van de rest van de woning. In dit artikel lees je een aantal handige tips voor het kiezen van meubels.

Verschillende mogelijkheden omtrent meubels

Er zijn erg veel verschillende meubels die je in je woning zal kunnen plaatsen. Naast allerlei verschillende meubels, zijn er ook allerlei verschillende designs en kleuren waar je uit kunt kiezen. Veel mensen vinden fauteuils leolux erg mooi. Deze zijn gelukkig ook beschikbaar in een hoop verschillende kleuren, ontwerpen en maten. Het is allereerst belangrijk dat je in je eigen woning je eigen stijl hanteert. Koop dus geen meubels die andere mooi vinden als jij ze niet mooi vind. Pas als je iets mooi vind moet je het kopen.

Stijl van tevoren een stijl vast

Het is belangrijk om voor de aanschaf van je meubels een stijl vast te stellen. Een veelvoorkomende stijl in een nieuwe woning is modern. Een moderne inrichten ziet er strak en modern uit. Naast een moderne inrichten kun je ook voor allerlei andere stijlen kiezen. Het is enkel niet mooi om verschillende stijlen in je woning toe te passen. Dit kan wel, maar dan zal je per kamer een andere stijl moeten kiezen. Het ziet er niet mooi uit als je allerlei verschillende stijlen door elkaar in je woning verwerkt.

Vergeet deze meubels niet

Er zijn een aantal meubels die niet kunnen ontbreken in je woning. Zo zal je in je woonkamer zitplaatsen moeten hebben. Dit kan een bank of stoel zijn. Daarnaast is een eetruimte ook belangrijk.

Read more...

Hoe richt je een modern huis in?

Er zijn erg veel mogelijkheden voor het modern inrichten van een huis. Om een zo mooi mogelijke inrichting in je woning te creëren, zul je jezelf goed in moeten lezen. Door veel te lezen zal je iedere mogelijkheid kunnen overwegen. In dit artikel worden de mogelijkheden van een moderne inrichting omschreven.

De keuken van een nieuwbouwhuis

Iedereen heeft een eigen mening. Wel kun je jezelf laten inspireren door te luisteren naar meningen van anderen. Zo vinden erg veel mensen het prachtig om in de keuken van een nieuwbouwhuis een kookeiland te verwerken. Naast een keuken zal je ook moeten eten aan een eettafel met eetkamerstoelen. Deze kun je geheel aan je eigen stijl aanpassen.

De woonkamer inrichting

Naast het inrichten van de keuken zal je ook de woonkamer in moeten richten. Bij de gehele benedenverdieping van je woning is het allereerst erg mooi om alle muren te laten stuken. Dit ziet er mooi uit en geeft een strak en modern design aan de woning. Vervolgens kun je de muren verven in de kleuren die jij wilt. Na het schilderen is het mooi om een grote bank en een televisie in de woonkamer te plaatsen. Daarnaast kun je schilderijen en andere inrichtingselementen ter decoratie in de woonkamer plaatsen. Tot slot is het erg mooi om een open haard in je woning te plaatsen. Dit geeft een huiselijk gevoel en is lekker op koude dagen.

De bovenverdieping van je woning

De bovenverdieping van je woning kun je inrichten met slaapkamers en een badkamer. Als je ruimte over hebt kun je hier een mooie inloop kastenkamer van maken. Dit is niet noodzakelijk, maar wel gaaf om te hebben. Op de slaapkamers is het noodzakelijk om een bed neer te zetten. Verder kun je de bovenverdieping geheel naar je eigen stijl inrichten.

Read more...

Tips voor het kopen van een tv

Er zijn in veel Nederlandse huizen meer dan drie televisies aanwezig. Dat komt omdat het tegenwoordig heel normaal is om een televisie op je slaapkamer te hebben. Jaren geleden was het al speciaal als je een televisie in de woonkamer hebt, maar tegenwoordig is dat heel anders. 

Hang je de televisie op of zet je de televisie op een meubel?

Het is belangrijk om een goede plek te hebben waar je de televisie plaats. Zo kun je een televisie op de muur ophangen, maar je kunt een televisie ook op een tv kast zwart plaatsen. De beste keuze die je kunt maken is afhankelijk van de plek waar je de televisie neerzet, dus houd hier rekening mee bij de beslissing.

Het design van de televisie

Bij het kopen van een televisie is het allereerst van belang dat je een mooi design van de televisie kiest. Een televisie heeft naast de functie van het kijken ook een de functie als inrichtingselement. Het is dus belangrijk dat je televisie er mooi uit ziet. Hedendaagse televisies zijn in de meeste gevallen voorzien van een mooi design. Ze zijn erg dun en worden ook steeds strakker.

Let op de grootte van de televisie

Naast het design van een televisie is de televisie grootte ook een belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden. Het zal erg vervelend zijn als je een televisie koop waarbij je er later achter komt dat de televisie te groot is en niet op de muur past.

Koop een televisie met zo veel mogelijk opties

Tot slot is het belangrijk om een televisie te kopen met zo veel mogelijk opties voor het budget dat je beschikbaar hebt voor een televisie. Het is namelijk erg zonde als je veel geld voor een matige televisie betaalt. 

Read more...

Tips voor het inrichten van een nieuwbouw huis

Een nieuwbouwhuis is erg mooi. Alles is helemaal nieuw en je kunt het zelf helemaal naar je eigen stijl inrichten. Bij het inrichten van een woning komen een hoop belangrijke punten kijken. Zo moet je rekening houden met de ruimtes en de maten van inrichtingselementen en ga zo maar door. Om jouw nieuwbouwhuis zo mooi mogelijk in te richten is dit artikel erg handig.

De keuken en eetruimte

Om te beginnen is het belangrijk om een keuken in je woning te plaatsen. Als je een hoog budget en veel ruimte in de keukenruimte hebt, is het aan te raden om een kookeiland aan te schaffen. Een kookeiland ziet er erg mooi en modern uit. Naast een keuken zal je natuurlijk ook een eettafel nodig hebben. Je kunt op het internet of in bouwmarkten een hoop eettafels bekijken. Aan de hand hiervan kun je makkelijk een mooie tafel uitkiezen. Verder zal je bij een eettafel ook stoelen voor aan de eettafel aan moeten schaffen. Deze kun je in je ook helemaal naar je eigen stijl aanpassen

De woonkamer inrichten

Het is bij een woning ook belangrijk om een woonkamer in te richten. De woonkamer van een huis is vaak de grootste ruimte waar je voornamelijk zit om te relaxen. In een woonkamer staan vaak banken en of stoelen. Daarnaast staat er in vrijwel iedere woonkamer een televisie. Zo kan je met het hele gezin naar de televisie kijken. Verder is echt leuk om een aantal meubels of inrichtingselementen als schilderijen in de woonkamer te plaatsen. Zo creëer je een fijne sfeer in je woning.

Een badkamer

Een badkamer inrichten is ook een belangrijk aspect. Allereerst is het fijn om in de badkamer een of twee wasbakken te hebben. Hier kun je jezelf scheren, je haren doen, je make-up opdoen of je tandenpoetsen. Daarnaast zijn een douche en een bad fijn om te hebben in een badkamer.

Read more...

Bodembedekkers

Als je gaat voor een onderhoudsvriendelijke tuin dan zijn bodembedekkers ideaal. Ze zijn snel, gemakkelijk, sterk en zorgen er voor dat er minder onkruid groeit. Op deze manier hoef je minder onkruid te wieden! Voor elke soort belichting, van zon tot schaduw, is er wel een bodembedekker. Ze groeien al kruipend uit waardoor ze zo de bodem van jouw tuin voorzien van een tapijt. Er zijn vele soorten om uit te kiezen met mooie bladeren en zelf met bloemen. Het fijne aan deze plant is dat je er een grote hoeveelheid grond mee kunt bedekken zonder dat het veel onderhoud vraagt.

Werkt tegen onkruid

Als je een tuineigenaar vraagt wat het nadeel is van een tuin zal het antwoord vaak hetzelfde zijn: onkruid. Op losse, natte grond groeit in een rap tempo onkruid. Als het eenmaal groeit, is onkruid een echte plaag die andere planten kan overwoekeren en lastig is om uit te roeien. Je kunt uren op je knieën zitten om deze plantjes uit de grond te trekken, maar je kunt ze ook voorkomen! Daarvoor zijn bodembedekkers de ideale oplossing. Doordat de plant erg dicht en laag bij de grond is, krijgt onkruid geen kans om te groeien. Het is een natuurlijke manier om onkruid te voorkomen en ziet het er ook nog mooi uit. Bij voorkeur kies je voor een wintergroene soort, deze voorkomt ook in de winter de groei van onkruid in jouw tuin.

Planten en verzorgen

Voordat je de bodembedekker gaat planten is het belangrijk om al het onkruid te verwijderen en de grond te schoffelen. Dit maakt het planten makkelijker en zorgt dat de plant goed en snel kan groeien over de grond. Je kunt bodembedekkers het hele jaar planten mits er geen vorst is. In de winter kunnen de bladeren wat lelijk worden. Deze kun je in het vroege voorjaar afknippen om te zorgen voor nieuwe groene bladeren. Ze groeien ook in de schaduw, maar zullen het beste bloeien in de zon. Afhankelijk van de soort heb je zo’n tien planten nodig om een vierkante meter grond te beplanten. Zo heb je geen last meet van onkruid of een kale grond.

Read more...

Verhuizen op drie hoog? Maak het jezelf makkelijk!

Een verhuizing kost in de meeste gevallen een hoop werk of je nou veel inboedel moet verhuizen of niet, je kunt er op rekenen dat het fysiek gezien best zwaar is. Dan hebben we nog niet eens meegenomen of je op de begane grond gaat wonen of juist op een verdieping hoger of zelfs nog hoger. Een verhuizing naar een hogere verdieping kan namelijk nog veel zwaarder zijn.

Verhuizen op drie hoog


Bij een verhuizing naar bijvoorbeeld drie hoog komt namelijk ook nog eens een extra moeilijkheidsgraad. Je moet de spullen niet alleen op een nieuwe locatie zien te krijgen, maar ook nog eens naar een paar verdiepingen hoger. Vaak gaat dit gepaard met zware spullen de trap op tillen die in sommige gevallen niet eens passen. Wanneer je namelijk midden in de stad woont, kan het zijn dat trappen ontzettend smal zijn of vreemde hoeken hebben waardoor je een bepaalde draai met het zware bankstel niet kan maken. Ontzettend vervelend natuurlijk, maar gelukkig is er een oplossing.

Verhuislift


Die oplossing komt er in de vorm van een verhuislift. Dat is een lift die aan een ladder bevestigd wordt. De ladder wordt geplaatst tegen een raam of tegen een balkon en op die manier kunnen de zware spullen via de lift naar boven worden verhuisd. Op het balkon of bij het raam staat iemand die de spullen naar binnen tilt en deze vervolgens op de juiste plek neer zet.

Voordelen van een verhuislift


Aan zo’n verhuislift zitten natuurlijk een hoop verschillende voordelen. Allereerst scheelt het een hele hoop werk. Er hoeft niet gesjouwd te worden met zware spullen over de smalle trappen en zelfs zware dozen hoeven niet meer via de trap ondanks dat deze gewoon passen. Alles kan gemakkelijk op de lift geplaatst worden en naar boven verhuisd worden. Ook kostbare en breekbare spullen. Via de lift is het namelijk veel veiliger om dit soort spullen te verhuizen dan wanneer verschillende mensen dit de trap op moeten tillen. Een verhuislift scheelt dus een hele hoop werk en is een veilige manier van verhuizen.

Read more...

Een extra groot bed kopen is niet altijd even makkelijk

Ben je op zoek naar het juiste formaat bed? Maar twijfel je heel erg welke afmetingen je nodig hebt? Dan is het goed om dit artikel te lezen, hierin wordt je duidelijk gemaakt wat de belangrijkste aspecten zijn van het kopen van een groot bed. Het grootste formaat is een 180×220 bed. Deze bedden zie je terug in luxe hotels, maar tegenwoordig ook steeds vaker in de slaapkamers van mensen.

Waarom een 180×220 bed

Allereerst is het goed om een bed te hebben wat groter is dan jezelf. Dit zorgt voor de juiste ondersteuning bij het slapen. Denk bijvoorbeeld aan je voeten en hoofd die goed moeten liggen om een zo goed mogelijke nachtrust te hebben. Als het bed net zo groot is als jij, dan zul je al snel je voeten naar binnen trekken, allereerst omdat het koud is zonder deken, en daarnaast omdat je voeten graag ook ondersteund worden door het bed. Hierdoor wordt ten allen tijde aangeraden om een bed te nemen wat 20 cm groter is dan dat jij bent. Hierdoor is het dus in veel gevallen goed mogelijk om een 180×220 bed neer te zetten. Daarnaast is het heerlijk om te slapen in een groot bed met een goed matras.

Je bed is het kopstuk van de slaapkamer

Als je de slaapkamer van een ander inloopt valt het bed altijd op. Dit is natuurlijk ook het hoofd meubel in de slaapkamer. Door een groot bed te nemen wat mooi is afgewerkt creëer je een mooie sfeer in je kamer. Dit kun je ook terug laten komen in andere meubels zoals de kledingkast en je nachtkastjes. Eventueel kun je ervoor kiezen om nog opbergruimte te gebruiken onder het bed, als je denkt dat je niet genoeg plek hebt in de kamer. Dit kan door middel van kisten of mooi afgewerkte lades. Waar je ook voor kunt kiezen is om een mooie grote spiegel in je slaapkamer te hangen en werken met speciale lichten in plaats van een grote standaardlamp. Hierdoor zal de beleving in je slaapkamer nog fijner worden dan het al was!

Read more...
inbrekers buiten houden

Zo houd je inbrekers buiten de deur

Als je een tijdje weg van huis bent dan is er een groter risico op inbrekers die je eigendom willen betreden en alle waardevolle spullen stelen. Het is niet fijn om na een gezellige tijd van huis terug te komen naar een opengebroken huis waar alles overhoop is gegooid en eigendommen gestolen zijn. Het is natuurlijk niet eerlijk dat mensen jouw eigendommen stelen waar je hard voor gewerkt hebt en je ze daarom ook verdiend. Er zijn een aantal manieren om deze dieven buiten je deur te houden en je na een weekendje weg of na je vakantie weer thuis kan komen zonder zorgen. In dit artikel worden een aantal tips gegeven over hoe je dit risico kan voorkomen.

Gebruik een schakelaar en laat de lampen ’s avonds branden

Belangrijk is het om meerdere tijdschakelaars op lampen te zetten, waardoor ze om bepaalde tijden aan gaan. Vooral in de avond is dit belangrijk het is donker en doen mensen de lampen in het huis aan om wat te kunnen zien. Als er elke avond geen lampen branden is het makkelijk om te bepalen of iemand een tijdje weg is. Met de schakelaar waarmee de lampen aan en uit kunnen gaan kan je het idee wekken dat er iemand thuis is. Laat in de avond de slaapkamer licht nog even branden nadat de lampen beneden in het huis uit zijn gegaan, zodat het lijkt alsof je jezelf klaar aan het maken bent om te gaan slapen.

Laat iemand je huis checken

Wat je ook kan doen is een goede vriend of familielid je huis elke dag checken en de post netjes opruimen. Post wat op de deurmat blijft liggen is een makkelijk herkenbaar teken voor de inbreker dat iemand niet thuis is. Wat nog beter is om iemand letterlijk op je huis te laten passen wanneer jij op vakantie bent. Laat een goede vriend of familielid een klein tijdje in je huis wonen, zodat het inbraak risico weinig tot niks wordt en je rustig op vakantie kan gaan, omdat je weet dat er niks kan gebeuren wanneer een goede kennis tijdelijk in je huis verblijft. Natuurlijk moet je wel wat afspraken met diegene maken wat ze mogen doen en of een vergoeding krijgen voor het passen op je huis.

Achterdeur slot vervangen

De meeste achterdeuren hebben een makkelijk slot om open te breken, vaak gebeurt een inbraak ook via de achterkant van het huis waar mensen veel minder tot geen zicht hebben op de inbreker.  Zeventig procent van de sloten aan de achterdeur zijn makkelijk open te breken. Om dit te voorkomen kan je een sloten vervanger langs laten komen die checkt of de sloten in goede staat zijn en niet gemakkelijk open te breken zijn. Stel je woont in Roosendaal en je huurt een slotenservice Roosendaal in die een slot ontdekt wat niet goed meer is kan deze het slot vervangen. Als je een slotenmaker wilt zoeken op internet kan je de volgende zoektermen gebruiken met daarachter de plaats waarin je woont zoals: ‘sloten vervangen Roosendaal’.

Read more...
bed

Goed slapen voor iedereen

Een nachtrust van zo’n 8 uur is belangrijk voor iedereen. En als dat niet mogelijk is vanwege omstandigheden is dit erg vervelend. Het kan je gezondheid beïnvloeden en daarnaast is oververmoeidheid nooit voordelig tijdens werk of andere belangrijke zaken. Met Parkinson heb je er erg veel last van. Hier komt naar boven hoe deze Parkinson slaapproblemen verholpen kunnen worden.

Problemen van slapen met Parkinson

Parkinson is overdag een grote last, en dit brengt zich ook mee tijdens het slapen. Maar welke zijn dit dan vooral? Het gaat om het volgende.

  • Lastig in slaap kunnen vallen
  • Vaak in de nacht wakker worden
  • Overdag vermoeid zijn vanwege de slapenloosheid
  • Bewegen en omdraaien in bed moeite mee hebben
  • Kramp in de armen en onrustige benen
  • Ongecontroleerde en plotselinge bewegingen maken

Hoe kan een bed dit verhelpen vraag jij je nu af. Dit komt door de FPS-technologie. Hiermee worden er geluidsgolven af gegeven die het lichaam helpen met ontspannen. Deze geluiden zijn niet te horen voor het menselijke oor. Het stimuleert alleen de bloedsomloop en helpt met verlagen van de basisspanning. Er zijns zelfs stoelen die dit hebben. Zo kan jij de hele dag genieten van deze ontspanning.

Niet alleen geluidsgolven zijn een hulpmiddel. Maar ook de manier van hoe je ligt. Daarom kan er een bed op maat gemaakt worden speciaal voor jouw optimale houding. Dit zal altijd nog aanpasbaar blijven. Verdere functies van zo’n hoog laag bed is dat je automatisch omhoog en omlaag kan. Zo kan jij beslissen hoe hoog je wilt slapen. Bijvoorbeeld hoger instappen maar wel op het zelfde niveau als je partner liggen.
Hier over gesproken, de sta-op functie maakt het heel gemakkelijk om altijd het bed soepel uit te kunnen gaan. Het steuntje in de rug geeft jou het voordeel dat jij zelf minder kracht er voor hoeft te zetten.

Verder is zoals eerder vermeld bewegen en omdraaien lastig. Hier is ook een oplossing voor. De draaibuddy helpt je voorzichtig met het omdraaien wanneer jij dat wilt. Dit is een hulpmiddel die ten aller tijde nog te installeren is.

Waarom slaap zo belangrijk is


Al dit, voor beter slapen. Waarom zou je dat moeten doen, wat maakt slaap zo uiterst belangrijk? Ten eerste is je bed de plek waar jij 1/3 van de dag bent. 8 uur per dag slapen is noodzakelijk voor je gezondheid. Oververmoeid raken heeft invloed op je reactie en denk vermogen. Naast alleen dat je er de hele dag moe van blijft. Is het voor je weerstand erg slecht. Niet goed uitgerust zijn kan leiden tot eerder ziek worden, zoals verkouden of de algemene griep. Dit wil je natuurlijk altijd al voorkomen, maar met Parkinson erbij is het helemaal vervelend.

Daarom kan je een afspraak maken bij je eigen huis en komt er een adviseur kijken wat voor jou de beste slaap optie is. Zo kan er meteen een op maat gemaakt bed worden geregeld. En welke functies voor jou het meeste zullen helpen. Elk persoon is anders, dus de nachtrust ook.

Read more...
kerstdecoratie

Kerstdecoratie voor jouw woning

Ho, ho, ho. Het is weer die tijd van het jaar. Het is koud, het is druk in de winkels en er hangen overal lichtjes; kerst! Een betoverende tijd, maar je moet wel het een en ander klaar willen maken om het maximale te halen uit deze periode. Zo kun je jouw huis omtoveren tot een kerstparadijs. Hoe? Vind dat hier!

Verlichting

Hoe je jouw verlichting gebruikt en wat voor verlichting kan de sfeer in jouw woning helemaal de baas zijn. Zo staat kerst ervoor bekend om een knusse en leuke periode te zijn, maar als je niet op tijd je huis inricht dan zal deze periode hetzelfde zijn als de rest van het jaar naast het feit dat het koud is. Brrrr… Je kunt een sfeerverlichting opzetten, zodat er altijd een knusse sfeer hangt. Zo kun je denken aan multi-color ledstrips waarvan jij zelf de kleur kunt veranderen. Hoe leuk is dat?

Decoratie

Een paar dennenappels hier, een paar kaarsen daar en laten we de kerstboom maar niet vergeten. Dit zijn een paar voorbeelden van simpele decoratie stukken die je kunt gebruiken in jouw woning. Ze raken nooit uit de mode, je raakt ze nooit zat en daarnaast is het goedkoop. Hetzelfde geldt voor pluizige kussens en een kerstkrans.

Buiten

Om het maximale kerstgevoel aan je woning te geven kun je ook de buitenkant van jouw woning een finishing touch geven. Zo kun je nep sneeuw op de ramen spuiten, een leuke deurmat en een kerstkrans op de voordeur. Ook kan je gebruik maken van een opblaasbare sneeuwman of kerstman. Maar als je echt over the top wilt gaan dan kun je ook aan de buitenkant van jouw woning gebruik maken van een verlichting. Hiervoor kun je waterdichte ledstrips gebruiken, zo weet je zeker dat die zullen blijven branden.

Read more...