Een Perzisch tapijt doet wonderen met een ruimte

Je hebt een mooie ruimte in huis, maar je blijft het gevoel houden dat er iets niet klopt. De muren behangen of voorzien van een laagje verf, dat lost het probleem niet op. Heb je misschien al gedacht aan een vloerkleed of een mooie kast, iets Oosters bijvoorbeeld? Wellicht dat een mooi Perzisch tapijt of een prachtige Chinese kast de oplossing vormt.

Een Perzisch tapijt geeft een ruimtelijker effect

Misschien heb je er nooit bij stilgestaan. Maar kiezen voor een vloerkleed zorgt ervoor dat een ruimte in een woning een geheel eigen karakter krijgt. Namelijk een samenhangend deel, iets dat zorgt voor het huiselijke gevoel. Nu is de keuze zeer groot als het om vloerkleden gaat. Maar wil je iets unieks met daarbij wat oosterse invloeden, een Perzisch tapijt is een mooie optie. Belangrijk daarbij is wel dat je gaat voor de juiste kleur. Immers, er moet aansluiting aanwezig zijn met het overige in de ruimte. Daarnaast is de vorm ook belangrijk en niet te vergeten de juiste lengte en breedte. 

Verder is het niet alleen het uiterlijk waar het om gaat. Kiezen voor een vloerkleed biedt ook andere voordelen. Zo wordt geluid geabsorbeerd en dat zorgt er weer voor dat er geen hinderlijke akoestische bijwerkingen in de ruime ontstaan. Ook de nodige isolatie wordt geboden als het om behoud van warmte gaat en in de winter is dat een extra plus.

Een Chinese kast maakt het ook leuk

Nog een optie om een andere dimensie aan een ruimte in je woning te geven is een Chinese kast kopen. Je haalt niet alleen iets Oosters in je huis. Het zorgt ook voor een mooie uitstraling. Romantisch of magisch? Het is hoe je het bekijkt. Maar één ding staat voorop, je hebt er op een prachtige manier mooi wat ruimte voor je spullen bij.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.