Een paar leuke woondecoratie tips voor je nieuwe huis!

Heerlijk! De verhuizing zit er bijna op. De grote meubels zijn binnen, de kasten zijn in elkaar gezet en de meeste verhuisdozen zijn ook al uitgepakt! Maar dan begint een klusje dat voor sommige als een van de moeilijkste wordt ervaren: decoreren. Het kan ontzettend leuk zijn om je woning te decoreren. Je kunt heerlijk je creativiteit de vrije loop laten. Er zijn ontelbaar veel dingen om je woning mee te decoreren en aan te kleden. Dit is fijn maar al deze opties maakt het wel extra lastig om te kiezen wat je nou in je eigen huis wilt hebben. Daarom zetten wij een paar van de leukste decoratie tips op een rij!

Planten

Niet zeer origineel maar zeker wel essentieel! Planten doen zo ontzettend veel goeds voor je ruimte en kunnen een saaie levenloze kamer een boost geven. Het fijne aan planten is dat er zoveel soorten en maten zijn dat er voor iedereen wel wat tussen zit. Daarnaast kun je ook kiezen voor vetplantjes, die zijn erg makkelijk om te verzorgen. Als je er wel graag wat meer tijd, moeite en liefde in wil stoppen kan dat natuurlijk ook met andere plantensoorten. Vind je het nog moeilijk om te bepalen welke plant je nou in huis wilt halen? Ga dan voor een grote plant. Een grote plant in de hoek van de kamer of naast de tv kast is een echt statement stuk en zal de eyecatcher van de ruimte worden.

Droogbloemen

Ben je toch niet zo’n planten mens omdat plantjes op de een of andere magische wijze bij jou altijd dood gaan? Dan zijn droogbloemen echt wat voor jou! Dit zijn allerlei verschillende soorten bloemen die gedroogd zijn en als decoratie gebruikt worden. Van lavendel tot rozen tot katoentakken. Je kunt ook droogboeketten maken van een aantal verschillende bij elkaar. Het voordeel van droogbloemen is dat ze na het drogingsproces hun geur behouden. Je kunt dus kiezen voor je favoriete bloem, maar ook voor je favoriete geur. Daarnaast gaan gedroogde bloemen veel langer mee dan normale bloemen. Het enige waar je op moet letten bij droogbloemen is dat ze niet in de zon mogen staan en ze mogen niet in een ruimte staan waar het vaak/langdurig vochtig is, daar kunnen droogbloemen niet tegen. Op flowerfeast.com kun je gemakkelijk droogbloemen en droogboeketten bestellen. Je kunt ze in je woning zetten ter decoratie, maar zijn ook zeer geschikt om cadeau te doen!

Decoratie aan de muur

Er wordt nog vaak onderschat hoe leuk het is om schilderijen, planken of leuke foto’s aan de muur te hebben hangen. Het voegt onwijs veel sfeer, persoonlijkheid en gezelligheid toe aan de ruimte. Kies je favoriete foto’s uit van die ene vakantie of dat ene feest en laat deze groot afdrukken. Of je hangt een paar planken op met daarop wat fotolijstjes, plantjes en andere leuke dingetjes. Een andere populaire muurdecoratie is ‘line art’. De naam zegt het al maar dit is een tekening of schilderij waar bijvoorbeeld een gezicht op getekend is waar maar 1 ononderbroken lijn bij gebruikt is. Deze soort wall art heeft in 2020 een opmars gemaakt en zal ook in 2021 nog steeds behoren tot een hippe decoratie trend.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.