Een deursluiter of noodverlichting extra veiligheid is nooit verkeerd

Je woning of een gebouw beveiligen kan op vele manieren. Wil je het echt goed doen, dan dien je professioneel materiaal te gebruiken. En dan materiaal voorzien van een keurmerk waardoor de beste garantie wordt geboden. In zo’n geval denk je dan aan sloten en veiligheidsglas, maar producten zoals noodverlichting of een deursluiter horen ook absoluut thuis in het rijtje. 

Noodverlichting

Wil je er altijd verzekerd van zijn dat er verlichting aanwezig is, dan is de keuze voor noodverlichting een zeer goed idee. Het grote voordeel van dit type verlichting is, dat er sprake is van een voeding die niet afhankelijk is van standaard stroomvoorziening in een gebouw of in je woning. Het apparaat beschikt namelijk over een eigen stroombron waardoor in geval van stroomuitval, automatische activatie plaatsvindt. Bij een aankoop dien je je er wel bewust van te zijn dat er in principe twee soorten aanwezig zijn. Zo bestaat het meest voor de hand liggende type en dat is vervangingsverlichting. Voor een woning is dit vaak het type dat je aanschaft. Dan heb je ook nog noodevacuatieverlichting. Dit type is meer geschikt voor gebouwen om mensen onder andere te helpen de juiste locatie te bereiken in geval van een noodsituatie.

Deursluiter

Wat ook kan bijdragen aan een stukje extra veiligheid is een deursluiter of deurdranger. Normaliter als je een deur opent, zal deze in de positie blijven tot waar deze is opengetrokken. Dat kan zijn voordelen hebben, maar uiteraard nadeel is er ook aanwezig. Mocht het gaan om een ruimte die niet voor een ieder bestemd is en je vergeet de deur dicht te trekken, dat kan dat leiden tot onwillige situaties. In zo’n geval is een deursluiter van grote waarde, waar deze de deur automatisch doet sluiten.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.