Drie tips voor het ontruimen van een woning

Tip 1. Vooruit plannen

Het regelen van de tijd die nodig is om de woning ontruiming uit te voeren, kan ervoor zorgen dat al het andere soepel verloopt. Een goede vuistregel voor het schoonmaken van het huis voor twee personen is om in elke kamer een halve dag door te brengen. Dit lijkt misschien veel, maar het geeft je genoeg tijd om het werk af te maken. En je kunt de druk die ermee gepaard gaat verminderen. Organiseer items indien mogelijk in dozen.

Tip 2. Stoplichtensysteem

Als je eenmaal wat tijd hebt besteed aan het schoonmaken van het huis, kun je aan de volgende stap beginnen. Bepaal wat u en uw gezin willen houden, verkopen of schenken. Wij raden u aan hiervoor een stoplicht stickersysteem te gebruiken.

Stoplichtensysteem

Gebruik het stoplichtsysteem om de perfecte woning ontruiming te krijgen. Gebruik gekleurde stickers. Ga dan door alle kamers en plak alles wat je ziet. 

Rood = weggooien 

Geel = verkoop / schenking 

Groen = opslaan 

We weten dat dit moeilijk is, maar probeer meedogenloos te zijn – gebruik alleen groene stickers voor items die je zeker zult gebruiken. Tegenwoordig zijn veel huishoudelijke producten elders goedkoop te koop.

Tip 3. Het huis leegruimen

Alles moet natuurlijk ook vervoerd worden. Tenzij u het zelf wilt doen, heeft u een speciaal verhuisbedrijf nodig om items van A naar B te verhuizen. Hiervoor kunt u contact opnemen met een woningontruiming service

Er zijn veel manieren om hoogwaardige dingen die u niet wilt, te elimineren. eBay, Marktplaats en Facebook Marktplaats zijn stuk voor stuk goede kanalen. Andere opties zijn lokale liefdadigheidswinkels en sociale ondernemingen. Onthoud dat alle gestoffeerde meubels een brandveiligheidscertificaat moeten hebben. 

Als je al deze problemen oplost, dan moet je natuurlijk een kopje thee drinken en een pauze nemen. Ik hoop dat je je comfortabele fauteuil en waterkoker niet hebt weggegooid!

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.