Tips voor jouw eigen relax plek

Iedereen heeft tijd nodig om tot rust te komen aan het einde van een lange dag. Meestal hebben mensen echter niet echt een goede plek om dat in het huis te doen. Dat is natuurlijk jammer, want je hebt je rust echt nodig. Zonder genoeg rust gaat je humeur ten eerste al naar beneden, maar er kunnen ook ergere gezondheidsconsequenties aan vast zitten. Vaak denken mensen dat dit ook teveel moeite kost om allemaal op te zetten, maar dat is zeker niet het geval. We zullen je hier een aantal tips geven zodat je jouw rustplek echt helemaal je eigen kan maken. Iedereen verdient immers een plekje voor zichzelf waar je gewoon jezelf kan zijn.

Je moet een goede zitplek hebben

Een van de eerste dingen die je echt nodig hebt is een goede plek om te zitten. Zeker als je last hebt van je postuur of van je rug is een goede stoel van essentieel belang. Met een slechte stoel gaan rugklachten alleen maar erger worden. Maar zelfs als je geen rugklachten hebt is het investeren in een goede stoel een goed idee. Je kan dan gaan voor sta op stoelen of een goede relaxfauteuil. Het idee is dan natuurlijk wel dat we de stoel op de lange termijn zullen blijven gebruiken, dus zorg voor een goede kwaliteit.

Zorg voor een rustgevend uitzicht

Om goed tot rust te komen moet je ook een rustgevend uitzicht hebben. Dit betekent niet per se dat je naar een weiland moet gaan verhuizen, maar wel dat je een beetje moet nadenken over wat je allemaal in je kamertje neerzet. Felle en bonte kleuren maken alles een stuk energieker. Dat is natuurlijk ook leuk, maar niet echt wat je wilt als je tot rust wil komen. Donkere kleuren hebben dan weer het effect dat je er juist somberheid mee opwekt. Dat is natuurlijk ook niet ideaal.

Zorg ook voor een rustgevend gehoor

Een van de meeste storende dingen zijn luide geluiden. Als je naast een vliegveld woont is hier vrij weinig aan te doen, maar voor de rest zijn er over het algemeen genoeg stappen die je kan ondernemen om het geluid van buiten te dempen. Ten eerste absorbeert bekleding van meubels, en algemeen stoffen meubels veel geluid. Een paar kleedjes aan de muur kunnen dan ook wonderen doen voor de akoestiek. Buiten dat is een geluidssysteem met een goede boxenset natuurlijk ook altijd een oplossing.

Comfort binnen bereik

Het belangrijkste voor een goede relaxplek, is dat je er kan blijven zitten relaxen. Dat gaat lastig als je iedere keer op moet staan als je iets nodig hebt. Dit betekent dat je de opbergplekken zo moet neerzetten dat je er zonder al te veel te hoeven reiken het allemaal binnen handbereik hebt. Een gouden tip als je van koude drankjes houd is het aanschaffen van een minikoelkast of een koelbox. Veel daarvan zijn ook makkelijk te integreren in het interieur, dus dat kan je dan ook nog lekker verborgen houden als je dat liever hebt. Buiten dat is het natuurlijk ook altijd handig om de afstandsbediening, en eventueel de muis en toetsenbord ook binnen handbereik te houden. Op die manier heb je gewoon alles wat je nodig zou kunnen hebben.

Read more...

Verhuizen? Zo pak je het slim aan

Ga jij binnenkort verhuizen? Vaak is dit een super spannende tijd en moet er een heleboel gebeuren. Het is daarom handig om dit op een zo efficiënt mogelijke manier aan te pakken, vooral als je een heleboel moet overhuizen.

Orden je dozen

Wanneer je gaat inpakken kan het best lastig zijn om te beslissen wat in welke doos moet en waar je het precies gaat laten vooral als het heel veel spullen zijn. Om genoeg overzicht te houden is het slim om per kamer dozen in te pakken. Pak bijvoorbeeld 4 dozen die speciaal voor de keuken zijn. Doe hier dan ook alleen keukengerei in en alles wat je in een keuken zou gebruiken. Ga je dan uitpakken dan heb je in ieder geval alles dicht bij elkaar.

Een andere hele handige tip, schrijf met een permanente stift op de doos wat er in de doos zit en orden ze. Met orden ze bedoelen we schrijf er een cijfer op. Stel je hebt zoals eerder gezegd 4 dozen schrijf dan op alle dozen een 1, 2, 3, of 4. Wanneer je dit hebt gedaan is het belangrijk dat je in doos 4 de minst belangrijke spullen legt. In 3 en 2 doe je dit ook. In doos 1 leg je het keukengerei wat je vrijwel meteen nodig hebt als je verhuisd bent. Door al het belangrijke gerei bij elkaar te leggen hoef je niet alles weer uit te pakken en kun je snel bij de spullen die je echt nodig hebt.

Huur een busje of een aanhanger

Wanneer jij zelf alleen een kleine auto hebt kan het verhuizen erg lang duren. Het kan daarom een goede optie zijn om een busje of een aanhanger te huren. Let wel op als je een aanhanger wilt huren zul je ook een grotere auto nodig hebben. Als je deze zelf niet hebt, dan zou je eventueel familie of vrienden kunnen vragen of je een van hun auto’s kunt lenen.

Ga je een busje huren? Hier kan vaak een heleboel in. Vooral veel dozen kun je hierin kwijt. Het is slim om de dozen goed op te stapelen, op die manier kun je vaak nog meer spullen in een keer verhuizen en hoef je dus minder vaak op en neer.

Schakel hulp in

Wanneer je veel moet verhuizen kan het fijn zijn om hier wat hulp bij te krijgen. Probeer daarom een aantal familieleden of vrienden te vragen die jou eventueel kunnen helpen. Veel handen maken immers licht werk. Wanneer je nog wat extra hulp wilt kan het fijn zijn om een verhuisservice in te schakelen. Vaak hebben deze bedrijven ook extra grote bussen of vrachtwagens waar jij gemakkelijk al je spullen in kwijt kunt.

Ben je op zoek naar een verhuisservice bij jou in de buurt, dan kan een zoekterm dergelijke aan Verhuizers Amsterdam een goede optie zijn. Je zult op die manier heel veel verschillende bedrijven vinden die jou kunnen helpen met het verhuizen van jouw spullen.

Read more...

Welk ergonomisch kussen is het beste?

Je hebt er natuurlijk wel vaak genoeg over gehoord. Dat je goed moet slapen en dat een goede nachtrust goed is voor je gezondheid. Dat is zeker niet voor niks. Tijdens het slapen krijgt je lichaam namelijk de mogelijkheid om zich goed te herstellen en om de gezonde cellen hun werk te laten doen. Daarnaast is een goede nachtrust belangrijk zodat je je goed kan concentreren en je werk kunt verzetten. Je zult ook merken dat wanneer je niet goed slaapt je minder zult kunnen concentreren en je fysiek ook minder kunt dan wanneer je goed geslapen hebt. De basis voor een goed nachtrust is natuurlijk een goed bed en beddengoed voor op het bed. Een van de belangrijkste onderdelen is misschien wel een kussen. Het hoofdkussen moet het liefste ergonomisch zijn, omdat een ergonomisch kussen zich aanpast aan jouw lichaam en niet andersom. Bij Sleepworld.be ben je aan het juiste adres voor een ergonomisch kussen. Maar welk ergonomisch kussen is het beste?

Kiezen voor een ergonomisch kussen bij Sleepworld

Als je op zoek gaat naar een ergonomisch kussen bij Sleepworld.be zul je merken dat je de keuze hebt uit verschillende soorten en maten kussens. Dat is natuurlijk logisch omdat iedereen zijn eigen wensen heeft op het gebied van het kiezen voor een goed kussen. Allereerst is het belangrijk dat je je niet alleen laat leiden door de prijs. Vaak is een goed ergonomisch kussen wel wat duurder in de aanschaf en daar dien je rekening mee te houden. Echter, Sleepworld heeft een uitgebreid assortiment met verschillende ergonomische kussens waaruit je kunt kiezen. Houd rekening met de materialen waarvan de kussens zijn gemaakt. Het is natuurlijk de bedoeling dat je wel lekker slaapt en dat je niet de hele nacht jeuk hebt omdat je niet tegen de stof kunt. Allerlei factoren spelen mee bij het kiezen van een goed ergonomisch kussen.

Read more...

Plissegordijn als raamdecoratie van ilumio.nl

Lijkt het jou leuk om in de nabije toekomst je interieur te veranderen? Of heb je recent een nieuwe woning gekocht en moet jij deze nog voorzien van een prachtig interieur? In dat geval is het wel aan te raden om daar veel aandacht aan te besteden. Het punt is namelijk dat interieur niet alleen esthetisch een belangwekkend voordeel met zich meebrengt, maar tegelijkertijd ook rust kan bieden in je hoofd. Daarom is het altijd belangrijk om voor een interieur te gaan wat helemaal bij je past. Niet alleen het reguliere interieur, maar ook de raamdecoratie speelt natuurlijk een belangrijke rol. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een plissegordijn aan te kopen. Maar wat zijn daar de voordelen van? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in.

Het brengt luxe

We hadden het er in de inleiding al even over gehad. Allereerst brengt het natuurlijk veel belangwekkende voordelen met zich mee op esthetisch vlak. De gordijnen zien er namelijk hartstikke luxe uit. Het geeft echt schwung en sfeer aan je interieur en dat is uiteraard een zeer mooi gegeven te noemen.

Zonwerend

Het is een frustratie weer veel mensen tegenaan lopen. Je bent thuis lekker aan het werk, maar dan komt de zon ineens naar binnen. Het kan natuurlijk lekker zijn wat zon in je woning, maar het komt vaak op vervelende locaties waardoor je het beeldscherm bijvoorbeeld niet meer goed kunt zien. Gelukkig werkt een plissegordijn zonwerend. Je kunt dus zelf bepalen of jij de zon wel of niet in huis wil halen.

Genieten van korting

Uiteraard heb jij een beperkt budget, maar wil jij toch gordijnen tegen scherpe kwaliteit aankopen? Gelukkig kun je bij veel webwinkels dan ook genieten van een fantastische korting. Bekijk de website en ga na of jij daar ook van kunt profiteren. Wij van Ilumio.nl staan voor je klaar!

Read more...

8 uur per dag op kantoor? Denk aan je houding!

Vijf dagen in de week voor acht uur lang vrijwel achterelkaar ben je aan het zwoegen om de beste resultaten voor het bedrijf te halen. Dit doe je week in week uit al een aantal jaar zo. Het gaat ook hartstikke goed, je verdiend een leuk salaris en hebt genoeg vrije dagen om lekker op vakantie te gaan. Maar al dat zitten heeft ook zo zijn nadelen. Je begint namelijk te merken dat je toch best wel last begint te krijgen van je nek of misschien wel je schouders of zelfs je onderrug. Gelukkig kan hier wat aan gedaan worden! Het begint namelijk allemaal bij een goede zithouding en dus met een goede bureaustoel.

Kantoorprobleem nummer één


Op het kantoor verricht je nu eenmaal geen zwaar lichamelijk werk. Het is niet nodig om elke keer weer met zware apparatuur of gereedschap heen en weer te lopen. Lopen wordt überhaupt maar vrij weinig gedaan, behalve dan dat ene ommetje tijdens de lunchpauze. Maar toch is een kantoorbaan ook zwaar voor je lichaam. Al dat zitten kan namelijk nog best wel eens zorgen voor lichamelijke klachten. Vooral wanneer je in de verkeerde houding zit.

Misschien leun je altijd op één schouder of zit je voorover gebogen over de computer heen, schouders wat te hoog, omdat je armen niet goed rusten. Dit kan allemaal vergaande gevolgen hebben. Kantoorwerk gerelateerde klachten rijzen namelijk de pan uit. Nek, rug en schouderklachten zijn meer en erger dan ooit.

Een goede bureaustoel kan je hierbij helpen. De bureaustoel zorgt er namelijk voor dat je automatisch in de juiste houding gaat zitten. Het voelt niet ongemakkelijk, maar juist natuurlijk om op deze manier te zitten. De kussens bieden je namelijk het juiste comfort, zowel op het zitvlak als in de onderrug.

Een bureau in hoogte verstelbaar, zorgt er daarnaast voor dat je goed kunt aansluiten met de stoel. Het is namelijk belangrijk om ook met je schouders op de ideale houding te zitten. Hiervan moeten je armen goed op het bureau kunnen steunen, maar niet verkrampt raken. Hierdoor ga je met je schouders omhoog zitten, waardoor je juist weer last van je nek krijgt. Voor een perfect harmonie in lichaamshouding is het dus belangrijk om een bureau in hoogte verstelbaar te hebben als een bureaustoel die hier perfect op aansluit. Een bureau in hoogte verstelbaar zorgt er ook nog eens voor dat er extra ruimte ontstaat om de perfecte zithouding te vinden.

Read more...

Tips voor een duurzame keuken

Een duurzame keuken bestaat uit apparaten die weinig energie en water verbruiken, meubels gemaakt van natuurlijke materialen en bewust gebruik. Zo creëer je een duurzame, gezonde en fijne leefruimte die goed voor jou, je gezin én de planeet is.

Zuinige apparatuur

Zorg ervoor dat de elektrische apparaten in de keuken een energielabel tussen de A en de D hebben (nieuw energielabel per 1 maart 2021). Dit zijn de meeste duurzame apparaten. En dat is weer goed voor het milieu én je portemonnee. Maar hoe zuiniger in gebruik, hoe hoger de aanschafprijs. Wil je apparaten vervangen, maar zit je niet te wachten op aanschafkosten? Dan kun je een duurzame koelkast, vaatwasser of vriezer huren. Als je huurt betaal je geen aanschafkosten, maar een vast bedrag per maand. Hooguit een paar tientjes. Voor dit bedrag wordt alles geregeld; van installatie tot reparatie en vervanging. Een slimme optie waarbij je niet in 1x veel geld hoeft te betalen en wel duurzaam kunt koken.

Milieuvriendelijke meubels

Kies voor keukenkastdeurtjes gemaakt van bamboe of hout. Dit zijn stevige, tijdloze en natuurlijke materialen. Ga je voor hout? Kies voor gerecycled of resthout. Dit is duurzamer dan nieuw hout, want hiervoor zijn geen nieuwe bomen gekapt. Ook is massief hout duurzamer dan meubels die (deels) bestaan uit spaanplaat of plastic. Google op duurzame merken of vraag in de winkel van welke materiaal een product is gemaakt. Veel bekende woon- en keukenwinkels hebben tegenwoordig een duurzame lijn met frontjes, kastjes en aanrechten. Andere milieuvriendelijke meubels voor in de keuken zijn; stoelen en eettafels gemaakt van upcycled of gerecycled materiaal, hout of bamboe.

Bewust gebruik
Bewust gebruik gaat over minder eten weggooien en hoe je met elektrische apparatuur omgaat.

Minder voedselverspilling

In Nederland gooien we gemiddeld 34 kilo eten per jaar weg. Zonde! Vries daarom vaker voedsel in, koop minder en bewaar het op de juiste plek in de koelkast. Zo blijft het langer goed en gooi je minder weg. Of maak een weekmenu. Omdat je vooraf bedenkt wat je gaat eten kun je slimmer inkopen en is de kans dat je iets weggooit kleiner. Vind je dat lastig? Neem een abonnement op een maaltijdbox. Je kiest per week wat je lekker vindt en het wordt op maat bezorgd.

Volle vaatwasser en deur dicht

Hoe voller de vaatwasser hoe zuiniger. Je bespaart zo’n 15% aan stroom als de vaatwasser vol draait. En zelfs 30% aan stroom en 25% aan water als je een volle vaatwasser op de eco-stand laat draaien. Als je een halfvolle vaatwasser aan zet ben je niet alleen meer aan energie en water kwijt, het zorgt er ook voor dat jij 2 of 3 keer zo vaak aan het in- en uitladen bent. Zonde! Voor de koelkast geldt; laat de koelkastdeur niet langer dan 2 minuten openstaan. Anders moet de koelkast harder werken om het ideale klimaat weer te bereiken. En dit kost extra veel energie. Ook is het belangrijk voor een duurzame keuken, zeker voor een koelkast die altijd aan staat, om een energiezuinig model in huis te hebben. Een “zuinige” koelkast van zo’n 8 – 10 jaar oud verbruikt gemiddeld zo’n 330-350 KwH per jaar. Koelkasten van nu verbruiken gemiddeld zo’n 150 KwH per jaar. Dit scheelt meer dan de helft aan stroom! Is je koelkast toe aan vervanging omdat hij kapot is of omdat je toch een duurzamer model wilt, maar heb je geen zin in de hoge aanschafkosten? Dan kun je een duurzame koelkast huren. Zo heb je niet de hoge aanschafkosten en kun je wel snel duurzaam koelen.

Read more...

De juiste accenten in uw interieur: deurklinken

Het is een kleine investering, maar het aanbrengen van  deurbeslag is belangrijk voor het veilig houden van uw huis en het beveiligen van uw woning. Deurkrukken zullen ook de uitstraling van een kamer verbeteren. Het vinden van het juiste deurbeslag voor uw deuren en voorkeuren zal gemakkelijker zijn als u een duidelijk idee heeft van waar u op moet letten.

Wat voor type deurbeslag is er?

Een van de populairste manieren om een deurklink op maat te maken is het gebruiken van een rozet. Door het gebruik van rozetten kunnen de klinken op een stijlvolle manier afgewerkt worden. Deze rozetten kunnen verschillende vormen hebben, zowel vierkant als rond maar ook ovaal bijvoorbeeld. Meestal wordt de rozet eerst aangebracht op de deur en wordt vervolgens de deurklink gemonteerd.

Hebben deurklinken een standaard maat?

Het meten van de deur is de volgende stap. Om dit te doen, meet u van de rand van de deur tot het midden van de deurknop / handgreep. De standaarden afmetingen in de industrie zijn 44 mm / 57mm / 82mm / 107mm / 130mm.  In het ideale geval kiest u de afstand die de deurkruk in het midden van de deur plaatst. 

Hoe vind je het juiste deurbeslag?

Deurklinken hebben een belangrijke functie en u wilt er zeker van zijn dat u er een koopt die de klus kan klaren. Een laatste overweging waar u dus rekening mee moet houden is het merk deurkruk dat u aanschaft. Om u te helpen erachter te komen welke merken de beste reputatie in de ruimte hebben, Is het goed om te kijken naar beoordelingen van klanten over deurknoppen die door een aantal belangrijke merken worden verkocht.

Read more...

Kantoormeubelen: inspiratie & tips voor een fijne werkplek

Het hebben van een fijne werkplek kan je prestaties op werk erg verbeteren. Door de juiste meubels en het juiste interieur te hebben kun jij je een stuk comfortabeler gaan voelen op werk en je productiviteit verbeteren. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om een inspirerende werkplek te creëren. Hier zijn een aantal tips en dingen die je kunnen inspireren voor op je eigen kantoor.

Het toevoegen van groen in je kantoor

Door planten of ook maar een klein plantje toe te voegen kan dit een positief effect hebben op mensen op de werkvloer. Planten zorgen voor een betere doorstroming van zuurstof in de omgeving en verbeteren de luchtkwaliteit. Daarnaast zorgt een beetje groen ervoor dat mensen minder stressen. Als dit niet mogelijk is op de werkvloer omdat het te veel onderhoud vergt kun je altijd nog voor kunstplanten gaan. Deze hebben misschien niet het voordeel van een verbeterde luchtkwaliteit, maar als je ze combineert met een leuke pot kunnen de kunstplanten de omgeving opfleuren.

Zorg voor een goed opgeruimde werkplek

Uit onderzoek blijkt dat een goed verlichte en opgeruimde werkplek zorgt voor een hogere productiviteit. Als het geen rommel is in je omgeving kun jij je beter concentreren op je werk en meer afkrijgen in dezelfde tijd. Je kunt bijvoorbeeld er met lockers voor zorgen dat er ruimte is voor je spullen en eventueel ook voor andere als je ze in een openbare ruimte plaats in het kantoor. Het goed opruimen van een kantoor hoeft niet te betekenen dat je kantoor saai moet zijn. Door leuke meubelen te kopen met de juiste kleurencombinatie kun jij een uitstekende werkomgeving creëren. Zo kun je bijvoorbeeld door een kast aan te schaffen met kleuren lades en opbergvakken ervoor zorgen dat het een gezellige ruimte wordt.

Read more...

Een paar leuke woondecoratie tips voor je nieuwe huis!

Heerlijk! De verhuizing zit er bijna op. De grote meubels zijn binnen, de kasten zijn in elkaar gezet en de meeste verhuisdozen zijn ook al uitgepakt! Maar dan begint een klusje dat voor sommige als een van de moeilijkste wordt ervaren: decoreren. Het kan ontzettend leuk zijn om je woning te decoreren. Je kunt heerlijk je creativiteit de vrije loop laten. Er zijn ontelbaar veel dingen om je woning mee te decoreren en aan te kleden. Dit is fijn maar al deze opties maakt het wel extra lastig om te kiezen wat je nou in je eigen huis wilt hebben. Daarom zetten wij een paar van de leukste decoratie tips op een rij!

Planten

Niet zeer origineel maar zeker wel essentieel! Planten doen zo ontzettend veel goeds voor je ruimte en kunnen een saaie levenloze kamer een boost geven. Het fijne aan planten is dat er zoveel soorten en maten zijn dat er voor iedereen wel wat tussen zit. Daarnaast kun je ook kiezen voor vetplantjes, die zijn erg makkelijk om te verzorgen. Als je er wel graag wat meer tijd, moeite en liefde in wil stoppen kan dat natuurlijk ook met andere plantensoorten. Vind je het nog moeilijk om te bepalen welke plant je nou in huis wilt halen? Ga dan voor een grote plant. Een grote plant in de hoek van de kamer of naast de tv kast is een echt statement stuk en zal de eyecatcher van de ruimte worden.

Droogbloemen

Ben je toch niet zo’n planten mens omdat plantjes op de een of andere magische wijze bij jou altijd dood gaan? Dan zijn droogbloemen echt wat voor jou! Dit zijn allerlei verschillende soorten bloemen die gedroogd zijn en als decoratie gebruikt worden. Van lavendel tot rozen tot katoentakken. Je kunt ook droogboeketten maken van een aantal verschillende bij elkaar. Het voordeel van droogbloemen is dat ze na het drogingsproces hun geur behouden. Je kunt dus kiezen voor je favoriete bloem, maar ook voor je favoriete geur. Daarnaast gaan gedroogde bloemen veel langer mee dan normale bloemen. Het enige waar je op moet letten bij droogbloemen is dat ze niet in de zon mogen staan en ze mogen niet in een ruimte staan waar het vaak/langdurig vochtig is, daar kunnen droogbloemen niet tegen. Op flowerfeast.com kun je gemakkelijk droogbloemen en droogboeketten bestellen. Je kunt ze in je woning zetten ter decoratie, maar zijn ook zeer geschikt om cadeau te doen!

Decoratie aan de muur

Er wordt nog vaak onderschat hoe leuk het is om schilderijen, planken of leuke foto’s aan de muur te hebben hangen. Het voegt onwijs veel sfeer, persoonlijkheid en gezelligheid toe aan de ruimte. Kies je favoriete foto’s uit van die ene vakantie of dat ene feest en laat deze groot afdrukken. Of je hangt een paar planken op met daarop wat fotolijstjes, plantjes en andere leuke dingetjes. Een andere populaire muurdecoratie is ‘line art’. De naam zegt het al maar dit is een tekening of schilderij waar bijvoorbeeld een gezicht op getekend is waar maar 1 ononderbroken lijn bij gebruikt is. Deze soort wall art heeft in 2020 een opmars gemaakt en zal ook in 2021 nog steeds behoren tot een hippe decoratie trend.

Read more...

Een paar van de laatste woontrends van 2021

Verhuizen kan altijd erg leuk en spannend zijn. Er komt ook veel bij kijken. Van verhuisdozen inpakken en muren verven tot je tuin onder handen nemen en nieuwe meubels kopen. Keuzes maken zoals welke vloer je in je huis wilt, welke kleur op de muur en welke meubels zijn erg lastige keuzes. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende dingen op de markt waaruit je kunt kiezen dus een keuze maken wordt steeds moeilijker. Wij gaan je helpen die keuze iets makkelijker te maken door een paar van de laatste woontrends van 2021 voor je op een rijtje te zetten.

Lichte houtsoorten

Lichte houtsoorten worden natuurlijk al een poos gebruikt in het interieur. Het was echter voorheen iets dat vaker voorkwam in huizen met een landelijke stijl. Maar tegenwoordig zien we steeds vaker de lichte houtsoorten terugkomen in moderne en industriële woningen. Bamboe en licht eikenhout zijn de twee meest gekozen soorten. Deze komen terug in een houten visgraat vloer (wat ook een woontrend is dit jaar), in houten plafondbalken maar je ziet ook steeds vaker houten accenten in stoelen- en tafelpoten.

Velvet

Velvet (oftewel fluweel) is een stof die een comeback maakt. Het is een ontzettend zachte stof die lekker aanvoelt en comfortabel zit. Velvet banken zie je nog niet zo vaak voorbij komen omdat dit toch wat spannender is. Wat wel een opmars maakt is de velvet eetkamerstoel. De by boo stoel is hier een goed voorbeeld van. Ze geven een chique uitstraling in je huis en ze komen in allerlei kleuren, soorten en maten. Je kunt ze dus gemakkelijk afstemmen op jouw interieur en smaak. Kleuren zoals oud roze, oker geel en donkergroen zijn veelgekozen kleuren. Daarnaast kun je kiezen of je een barkruk wilt, een stoel met leuningen of juist een wat simpeler model.

Read more...

Huis verkopen, waar moet je beginnen?

Wil je je huis verkopen? Dan zijn er best wel veel dingen waar je over na moet denken en rekening mee moet houden. Hoe zorg je dat je hier allemaal aandacht aan kan besteden zonder dat het super veel tijd gaat kosten en enorm veel zorgen gaat opleveren? Veel mensen zijn je echter wel voorgegaan, waardoor er veel tips in de wereld rondgaan waar je iets aan zou kunnen hebben. Maar waar moet je eigenlijk beginnen? Het openen van dit artikel is al stap één, je gaat nu namelijk meer tips krijgen over hoe je het het beste kan aanpakken.

Bron: viameezz.nl

Zorg voor een goede uitstraling van het huis

Binnenkomen in een huis vol met spullen geeft nooit een hele goede vibe af. Zorg daarom dat je je huis goed opruimt voordat je foto’s maakt of voordat je mensen uitnodigt om te komen kijken. De berging mag wel vol, maar zorg dat het daar ook bij blijft. Open wasmanden zijn ook niet handig in de badkamer. Naast opruimen, is het ook van belang dat je achterstallig onderhoud weg werkt. Mensen vinden het niet prettig als ze binnenkomen en vlekken van een lekkage zien bijvoorbeeld. Zorg daarom ook dat daar niks aan op te merken is. Zo wordt jouw huis eerder verkocht.

Bezit over goede foto’s en video’s

Marketing is een van de belangrijkste aspecten bij het verkopen van een huis. Goede professionele foto’s verkopen namelijk soms de woning al zelf, dan hoef je er verder niet super veel meer voor te doen. Het lijkt heel makkelijk en je kan dit zelf willen doen, maar een professionele fotograaf heeft er wel meer kennis van en weet ook hoe je het beste de foto’s kan maken. Ook de video’s kan je door diegene laten maken. Zorg daarnaast voor een duidelijke plattegrond, maar ook een verkoopbrochure zodat de mensen die interesse hebben en komen kijken iets mee naar huis kunnen nemen. En onthoud; het kopen van een huis gaat vaak ook om een gevoel of een emotie. Zorg dat het huis warmte uitstraalt op de foto en zorg voor een sfeervolle brochure.

Makelaar of toch zelf?

Een lastige keuze maar wel een hele belangrijke keuze is de vraag of je met een makelaar in zee gaat of dat je het zelf wil doen. Via Meezz kan je zelf je huis in de verkoop zetten, waarbij het je dus ook veel geld scheelt. Hoe dit precies gaat, kan je vinden op de website. Je kan de verkoop van je woning zelf volledig online regelen. Wil je bijvoorbeeld zelf je huis verkopen in Amersfoort? Geen enkel probleem. Er zijn genoeg manieren om dat te doen, je moet er natuurlijk wel energie in steken.

Read more...

Onmisbare meubels voor de babykamer

Ben je zwanger? Er is niks leukers dan het inrichten van de babykamer. Of je nou in verwachting bent van een jongen of een meisje, er zijn tal van meubels en accessoires die de kinderkamer helemaal afmaken. Denk hierbij aan zachte dekens en knuffels, een boekenplankje of posters. Ben je benieuwd hoe je de kamer voor jouw kleintje mooi kunt inrichten? Wij geven hieronder een aantal tips voor alle mommy’s to be!

Kasten en opbergers in de babykamer

In een babykamer hoort allereerst natuurlijk een kledingkast. Kies je voor een kast waar alleen babykleertjes inpassen? Of ga je voor een kast waar de kleren ook in passen als je kind ouder is? Daarnaast kan het handig zijn een opberger in de babykamer te zetten. Denk hierbij aan een bed met lades, een mooie speelgoedkist of een kast met verschillende vakken en lades. Ook wanneer je kindje wat ouder is en op zijn of haar slaapkamer speelt is opbergruimte handig. Rondslingerend speelgoed ruim je dan heel eenvoudig op.

Maak de babykamer af met een leuke lamp

Wil je de babykamer helemaal afstylen? Kies dan voor een sfeervolle kinderlamp. Hang bijvoorbeeld een leuke hanglamp in het midden van de kamer op en gebruik ‘m als echte eyecatcher. Of maak een lekker knus voorleeshoekje en hang daar een lamp op. Ben je meer op zoek naar een lamp die je ‘s avonds aan kan laten staan? Dan is een nachtlampje zeker iets voor jou. Een nachtlampje geeft weinig licht en zorgt bij je baby voor een vertrouwd en veilig gevoel. Hierdoor kan je kindje makkelijker in slaap vallen.

Creëer warmte en sfeer met een bedhemel

Niet alleen met kinderlampen maak je de babykamer af. Ook met bed hemeltjes creëer je warmte en sfeer. Daarnaast geef je je kleintje met een bedhemel een beschermd gevoel. Bedhemels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kun je eenvoudig combineren met andere babykamer accessoires. Op latere leeftijd kan je de bedhemel eventueel ook gebruiken voor het maken van een speelhoekje. Tip: versier de bedhemel met kleine lampjes om het nóg gezelliger te maken.

Read more...