rolluiken online kopen

3 aandachtspunten wanneer uw rolluiken online koopt

Tegenwoordig regelen we het liefste alles online, ook als het de inrichting van ons huis en erf betreft. Niet iedereen heeft namelijk zin en tijd om verschillende fysieke winkels af te gaan om te kijken of er iets geschikts in het aanbod te vinden is. Bovendien is het aanbod online vele malen groter, en vaak goedkoper. Bij sommige producten voor uw woning is echter maatwerk gewenst. Bij de aanschaf van rolluiken en andere zonwering bijvoorbeeld. Of zijn screens wellicht een betere optie voor u? Lees hier waar u allemaal op moet letten wanneer u zonwering koopt en hoe u voor rolluiken en screens de prijzen laag kunt houden.

Kies tussen rolluik of screen

Kijk ten eerste wat uw precieze wensen zijn. Een screen is namelijk iets anders dan een rolluik. Waar een rolluik de zon en het licht compleet weert, is een screen gemaakt van lichtdoorlatende vezels. U kunt door een rolluik logischerwijs niet naar buiten kijken, terwijl dat met een screen wel kan. De prijzen van screens en rolluiken zijn afhankelijk van de afmetingen, en daarnaast van de functionaliteiten. Maak daarin voor uzelf dus ook een afweging. Wilt u bijvoorbeeld de mogelijkheid een timer in te schakelen voor uw zonwering? Wilt u het systeem bedienen via een wandpaneel of beschikt u liever over een afstandsbediening? Of wilt u zelfs uw luiken kunnen bedienen via een app, dus ook wanneer u op vakantie bent? Dit zijn handige functionaliteiten, maar u betaalt er wel iets extra voor. Daar staat wel een stuk gebruiksgemak tegenover. Bovendien zal uw woning meer waard zijn met zulke extra opties. Overigens is een bijkomend voordeel van een rolluik dat het inbrekers weert. Is dit een punt van zorg voor u, dan is deze optie wellicht voor u de beste.

Screens en rolluiken online kopen = goed meten

Ten eerste is het uiteraard belangrijk dat u een rolluik koopt met de juiste afmetingen. Vaak vindt u op de website die rolluiken, onderdelen en accessoires verkoopt een instructie voor het doen van een goede meting. Twijfelt u of u dit op de juiste manier heeft aangepakt, schakelt u dan een tweede paar ogen en handen in, in de vorm van een handige vriend(in) of buur bijvoorbeeld. U zult zeker niet de eerste zijn die er een paar centimeter naast zit, en met een rolluik opgescheept zit dat net niet past.

 

Koop rolluiken en onderdelen eventueel apart

Soms kunt u bij één aanbieder niet het totaalplaatje vinden dat u zoekt. Of u vindt onderdelen goedkoper bij een andere online of offline aanbieder. Screens prijzen kunnen nogal verschillen, dus een korte speurtocht levert al snel winst op. Zeker wanneer u meerdere rolluiken online wilt kopen. Wat u in dit geval kunt doen, is bij verschillende websites te kijken voor rolluiken en onderdelen. U kunt er ook voor kiezen om uw rolluiken online te kopen, en aan te vullen met passende onderdelen uit de bouwmarkt – of andersom. Zorgt u er ook hiervoor dat de gekozen rolluiken en onderdelen in elkaar passen. Gelukkig kunt u losse onderdelen vaak nog wel retour zenden. Hetzelfde geldt voor sommige rolluiken, wanneer deze een standaard maat hebben.

 

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.